Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Листопад » 16 » Свято української мови в Станіславці
3:03 PM
Свято української мови в Станіславці
Рідна мова - життя духовного основа

Рідна мова - це найбільше і найцінніше добро в кожного народу,  жива схованка людського духу, його багата скарбниця, у яку він складає і своє давнє життя, і свої сподівання. Із сивої давнини бере початок наша мова. Шлях її розвитку - це тернистий шлях боротьби. Століттями мова народу була тією повноводною рікою, я якої ми черпаємо своє натхнення, збагачуємо свій духовний світ. Поетична грань живе в слові, і слово немислиме без неї, як немислима річка без води.





9 листопада в бібліотеці села Станіславка було проведено свято української мови "Рідна мова - життя духовного основа". Бібліотекар підготувала книжкову виставку "Рідна мова - диво калинове", а учні 7 класу Станіславської ЗОШ (класний керівник - вчителька української мови і літератури Рогаль Олеся Вікторівна) підготували літературно-музичну композицію для молодших товаришів - учнів 5-6 класів. Потім усі присутні розгадували загадки про мову, приймали участь в літературній вікторині, читали гуморески. Переможцям у конкурсах вручалися призи - цікаві книги.




В з
аключному слові Олеся Вікторівна закликала любити українську мову всім серцем, бо вона - наша гордість, і поки живе мова, житиме й народ. Всі присутні відчули, який то цінний скарб - наша мова, і її потрібно не лише любити, а й берегти як зіницю ока.

Валентина Христич, завідуюча Станіславською сільською бібліотекою
Переглядів: 857 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz