Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Червень » 18 » Молодість моя - бібліотека!
12:38 PM
Молодість моя - бібліотека!

МОЛОДІСТЬ МОЯ – БІБЛІОТЕКА!

 Вам цікаво знати, які вони, наші молоді колеги?! Ті, хто з гордістю, наче освічуючись у коханні, вимовляють: «МОЛОДІСТЬ МОЯ - БІБЛІОТЕКА!». Сьогодні серед наших молодих бібліотекарів не має випадкових людей, свій намір працювати в бібліотеці вони перевірили часом. Всі вони різні, не всі мають спеціальну фахову освіту, але об’єднує їх вік та любов до бібліотечної праці.

На жаль, в нашій бібліотечній системі дуже мало молоді: з п’ятдесяті восьми працівників – лише троє підпадають сьогодні під цю вікову категорію.

Одна з них – Пуя Людмила Миколаївна, яка вже 7 років працює в селі Петрівка. Не маючи професійної освіти, Людмила Миколаївна знайшла своє покликання в бібліотеці. Добра та завзята господиня, по-господарські ставиться і до домашньої оселі, і до бібліотеки, де завжди чисто і затишно. Не зважаючи на нелегкі умови праці, особливо в зимовий період, коли бібліотечне приміщення не опалюється, Людмила робить все можливе, щоб бібліотеку відвідували читачі.

Її візитною карткою є доброзичлива, лагідна посмішка, яка допомагає їй в щоденній роботі, створює привітну атмосферу в невеличкій бібліотеці. З її відкритої та щирої посмішки почалася її дружба з читачами. І сьогодні їх у неї 120 чоловік. До кожного вона має свій підхід, комусь допомагає підібрати цікаву книжку по душі, комусь – скласти реферат, а комусь -  надасть добру пораду. Завжди раді приходу молодої бібліотекарки і сільські ветерани та діти війни, до осель яких приходить вона не тільки з книжками та газетами, а й просто з душевною бесідою.

Разом з відкриттям літніх майданчиків при шкільних таборах в бібліотеці розпочинається і «Бібліотечне літо»: дитячі екскурсії до закладу, мандрівки сторінками цікавих книжок, різноманітні ігри, вікторини, масові заходи просто неба…

Знають і поважають Людмилу Миколаївну в селі не тільки діти, а й дорослі мешканці  як активного та сумлінного члена громади, яка і заспівати на сцені може, захищаючи честь села, і дієву участь у виборах  прийняти. В цьому році громада довірила Людмилі Миколаївні бути секретарем виборчої дільниці.

Освоївши ази бібліотечної справи в «Бібліотечному ліцеї» при методичному центрі, Людмила Миколаївна і далі підвищує свій фаховий рівень, регулярно відвідуючи бібліотечні семінари, практикуми та приймаючи активну участь в бібліотечних оглядах-конкурсах, таких як «Молодь у бібліотечній справі: соціально значуща кар’єра», «Маленькі люди Великої Перемоги», «Кожне сільце має своє слівце» та інших.

Людмила Миколаївна виховує двох синів, полюбляє радувати близьких своїми тортами, а вільну хвилинку присвячує читанню.

З появою інших двох молодих спеціалістів в центральній районній бібліотеці розпочався новий етап в житті бібліотек нашої системи.

Флора Інна Сергіївна прийшла в бібліотеку в 2008 році, маючи  вищу економічну освіту та досконалі знання комп’ютера. Разом з нею в сільських бібліотеках району з’явилося гарне, яскраве, оригінальне оформлення книжкових виставок, поличок, різноманітних куточків для читачів. Інна Сергіївна очолила юнацьку кафедру, і одразу до молодого бібліотекаря потягнулися молоді читачі, для яких вона могла і підібрати книгу по душі, і роздрукувати потрібний реферат.

Нові бібліотечні можливості для читачів розширилися з появою в бібліотеці ще одного молодого працівника з вищою педагогічною освітою – Ольги Михайлівни Дюгаєвої. Початок її трудової діяльності співпав з початком впровадження в нашій системі нової бібліотечної послуги – безкоштовного Інтернету для читачів за програмою «LEAP». В 2010 році Ольга стала на чолі бібліотечного Інтернет-центру. До її обов’язків додались не тільки наглядне оформлення, виконання бібліотечних довідок, пошук інформації в Інтернеті, а й індивідуальні консультації та навчання читачів азам роботи на комп’ютері та у всесвітній мережі. Саме завдячуючи Ользі, у ЦБС району на сторінках Інтернету  зявився свій блог.

Молоді, гарні, завзяті, які захоплюються всім новим, грамотні, компетентні дівчата швидко освоїли ази бібліотечної справи і завоювали популярність серед читачів та повагу серед колег. Не «пасують» вони і в масових заходах зі своїми цікавими ідеями та творчим підходом.

Молодь тягнеться до молодих. І нам дуже хотілось би, щоб в наших рядах було багато освіченої, професійної молоді, яка, з’явившись у Книжкових палацах і храмах  скромними Попелюшками, не пішла б незабаром із професії, а, додавши до свого ентузіазму практичний досвід професійних бібліотекарів, перетворилась на справжніх книжкових Королев.

 

Переглядів: 980 | Додав: Olga | Теги: Зустріч, молодь, бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz