Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Липень » 1 » Година-реквієм
12:06 PM
Година-реквієм

Незламні духом

 

30 червня в центральній бібліотеці КУ "Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради" пройшов цикл заходів в рамках візиту до Куяльницької громади делегації з міста Бурлінгтон (США).
 Це був останній день перебування гостей в нашій громаді.  Вони побували у різних куточках нашого мальовничого краю, побачили родючість і красу нашої землі, побували на колоритному фестивалі "Пан Борщ",  пригощалися традиційними українськими стравами, бачили всміхнені щасливі обличчя людей, що живуть мирним життям...
Для більшості українців  нормальне життя продовжується – навчання, робота, відпочинок.  Дійсно, не  всі українці відчули війну на собі. Не всі бачили вбитих на полі бою юнаків, не чули крики поранених, не жили в напівзруйнованих будинках. Про війну багато з нас  знає  лише з новин, які дивимось, або читаємо вдома. Знаємо ми її і по   болючим втратам своїх рідних , які віддають сьогодні свої життя за  такі мирні світанки. 
55 земляків, вже ніколи не обіймуть своїх рідних... 

Година-реквієм "Незламні духом", яка розпочала заходи в бібліотеці,  пройняла всіх! Це було видно і по обличчям, і по сльозам, яких не можна втримати. Цю біль розділили з нами і учасники іноземної  делегації. Зворушливі слова ведучих, емоційний переклад Юлії , підібраний і підготовлений відеоматеріал бібліотекарів вразив.   І це було видно по обличчям наших гостей, побачене обговорювалось...
Година-реквієм "Незламні духом" продемонструвала біль і розпач наших українців і в той же час неймовірну мужність і силу духу наших захисників.
На заході були присутні керівники структурних підрозділів громади, освітяни та представники волонтерського загону "Новоселівські господарочки". 
Почесним гостем став учасник бойових дій Валентин Христич. Інформація з перших вуст про сучасні бої, потреби і втрати... Біль в очах, вдячність за підтримку і головний меседж- "Без допомоги простих людей , тилу, міжнародної підтримки" - не вистояти!"
Не надів він на зустріч своїх нагород, а їх вже чотири, не надів парадної форми, а був у футболці , подарованою побратимами на день народження сина...приїхав з передової за автомобілем для свого підрозділу, який громада придбала , завдячуючи благодійному марафону, який відбувався в закладах освіти. 
Розповів Валентин і про долю першого автомобілю, який в минулому році подарувала громада за благодійні концерти від відділу розвитку культури та туризму "З піснею до ПЕРЕМОГИ".
 "Я вдячний вам за допомогу, за транспорт, який рятує життя наших воїнів" Я вдячний за  їжу, яку готують для нас, ваші материнськи руки" Я вдячний кожному, хто донатить на протези і дрони.... Я вдячний своїм землякам!"
Такі заходи не проходять безслідно, після почутого починається переоцінка цінностей. Так хочеться вірити , що справжніх українців, справжніх патріотів в нашій країні більше, чим байдужих...В нашому залі були справжні!

Переглядів: 90 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz