Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Травень » 1 » До свята Великодня
12:19 PM
До свята Великодня

Великоднє досьє від бібліотекарів на виставці "Диво писанкове"

 

Бібліотекарі громади стали учасниками благодійної виставки "Диво писанкове", організованої відділом розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради до свята Великодня.

Бібліотечна спільнота активно долучилась до заходу. Складовими великої бібліотечної локації  стали книжкова виставка "Святкові дзвони Великодня" та виставка-експозиція "Диво рукотворне".

Велику увагу присутніх викликав інформаційний дайджест "Великоднє досьє", проведений бібліотекарями центральної бібліотеки Інною Вербицькою та Ольгою Волкунович.

Гості познайомились з цікавими фактами з історії Великодня, головного атрибута та оберега - писанки, звичаями та обрядами святкування Великодня в країнах Європи та взяли активну участь у вікторині "Топ цікавинок про писанку".

Основою книжкової виставки "Святкові дзвони Великодня" стали видання про міфи, обряди українського народу, традиції святкування Великодня, види писанкових орнаментів та техніку їх виготовлення, кулінарні рецепти смачної Пасхи.

Окремий розділ виставки був присвячений писанці-оберегу військових, виготовленої відомим писанкарем України Олегом Кіращуком, зокрема його автентичній крашанці "Наконечники стріл" та "Янгол-охоронець".

Не менш привабливою для гостей заходу стала експозиція "Диво рукотворне" з виробами, виготовленими власноруч бібліотекарями та читачами, серед яких вишивки від майстрині села Новоселівка Ганни Головчук та бібліотекаря селища Борщі Оксани Перебітюк, в'язані вироби: патріотичне яйце, святкові кошики та великоднє дерево від Юлії Коротченко з селища Борщі, м'які іграшки - пасхальні зайці, пошиті Світланою Дюгаєвою, українська лялька-мотанка від Ірини Пашори, великодні сувеніри від бібліотекарів сіл Коси, Малий Куяльник, Чубівка Олени Перлей, Ганни Єфімової, Юлії Ушакової.

Чудовими смаколиками від духм'яних пасочок до хрустких рогаликів та солодких горішків порадували присутніх бібліотекарі сіл Нестоїта, Любомирка, Малий Куяльник та Глибочок Наталія Стопчанська, Оксана Черіченко, Ганна Єфімова та Юлія Бірюк.

Виготовлений центральною бібліотекою набір посуду з великодньою символікою та чашки з військовими писанками-оберегами були розкуплені в першу чергу.

Кошти, зібрані від продажу виробів з бібліотечної локації в сумі 2250 грн., поповнили благодійну скриньку на допомогу ЗСУ.

Цього дня бібліотекарі довели, що вони не тільки фахово працюють з книгою та інформацією, а й творчими людьми з вмілими руками. Зі своїми виробами бібліотекарі з сіл громади були присутні й за столами старостинських округів, гідно представляючи свої села.

Давайте берегти звичаї нашого народу, дізнаватися якомога більше про традиції наших прадідів, щоб передати їх нащадкам, зберегти генетичний код нації.

Більше фото – на блозі бібліотеки

 

Переглядів: 120 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz