Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Листопад » 8 » "Бібліотечний ліцей"
12:08 PM
"Бібліотечний ліцей"

Практичні заняття: від розкриття книжкового фонду - до бібліотечної статистики

 

8 листопада в центральній бібліотеці відбулось чергове заняття школи молодого  бібліотекаря "Бібліотечний ліцей". Цього разу навчання мало практичний характер і проходило у відділі обслуговування користувачів.

Досвідчені фахівці відділу Інна Вербицька і Людмила Поросятковська познайомили молодих бібліотекарів з основними технологічними деталями бібліотечних процесів, з деякими "родзинками" та "таємничками" роботи, які використовують наші бібліотекарі для ефективного розкриття бібліотечного фонду та залучення нових користувачів.

Разом з бібліотекарем абонементу кожна з дівчат записала до бібліотеки нового читача, заповнивши новий формуляр згідно правил запису користувачів до бібліотеки та присвоївши йому обліковий номер; занесла та підрахувала в "чорновику" роботи статистичні дані обслуговування користувачів за день; перенесла отримані дані в щоденник бібліотечної роботи, заповнивши численні "графи", за якими складається звітність бібліотеки.

Разом із завідувачкою відділу обслуговування дівчата познайомились з конкретними кроками по оформленню книжкових виставок, викладок, виставок однієї книги на прикладі виставок центральної бібліотеки.

Отримані знання були закріплені в практичному завданні, коли кожна з бібліотекарів обирала серед численної літератури книжки по заданій тематиці для створення книжкової виставки. Приємно, що всі успішно справились з цим завданням.

Знайомство з виставковою роботою центральної бібліотеки продовжилось у фонді абонементу.

Фахівці відповіли на багато питань, розказали, яку методичну допомогу по розкриттю книжкового фонду, оформленні та презентації книжкових виставок може надати центральна бібліотека, проінформували про роботу відділу єдиного фонду, який формує тематичні збірки для читачів сільських бібліотечних філій літературною підвищеного попиту.

Більше фото – на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 139 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz