Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Травень » 3 » До свята Великодня
11:59 AM
До свята Великодня

«Великдень іде – свято в душі несе»

 

Наближається одне з найбільших християнських свят - ВЕЛИКДЕНЬ. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті настане мир і спокій на нашій рідній землі. Напередодні свята в бібліотеках громади проходять тематичні народознавчі заходи.

В центральній бібліотеці до уваги користувачів розгорнутий цикл книжкових виставок та виставок-експозицій: "Диво рукотворне", "Святкові дзвони Великодня", "Ланцюг великодніх  композицій".

Бібліотека села Новоселівка (завідувачка Олена Швець) народознавчу веселку "Великдень славить писанка барвиста". Бібліотекар розповіла про звичаї та традиції одного з найсвітліших релігійних свят також легенду щодо виникнення назви свята, а потім юні читачами здійснили віртуальну подорож "Українська писанка. Різновиди, кольори, знаки та символи", з якої діти дізнались про писанкарство та його важливість в українській культурі.

Далі діти відповідали на питання тематичної вікторини "Великдень", відгадували загадки про символічне значення великодніх продуктів.

Багато позитивних емоцій і задоволення викликали великодні ігри "Найкраща мальованка" та "Повітряне яйце", де учасники заходу із зав'язаними очима розписували яйці, та отримуючи надуту повітряну кульку та різний декор прикрашали повітряне великоднє яйце.

Відвідувачі ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою "Традиції Великодня", де представлені видання про народні традиції відзначення свята та історію виникнення писанки.

Про  найпопулярніші  і  цікаві  звичаї, правила  святкування  і  смачні  великодні  страви  розповість  книжкова  виставка-інсталяція "Христос  Воскрес!", що  оформлена  в бібліотеці села Качурівка.

«Великдень іде – свято в душі несе» - під такою назвою зустрічає користувачів книжкова виставка в бібліотеці села Гидерим.

Під такою ж назвою пройшов великодній майстер-клас з виготовлення великодніх корзинок та оздоблення  писанок за технікою декупаж в бібліотеці Малий Куяльник.

Великдень - це  день  весняного  оновлення  природи, свято, що  робить  людей  добрими  та  чуйними. Тож  посміхніться  один  одному. Хай  дзвони  Великодня  принесуть  у  Вашу  оселю  радість  та  любов, Мир  та  Перемогу!

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 109 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz