Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Червень » 25 » До свята Івана Купала
2:49 PM
До свята Івана Купала

"Ой на Івана, ой на Купала!"

 

"Добрі традиції на Івана Купала" - під такою назвою пройшла народознавча година  з нагоди свята Івана Купала в бібліотеці села Гидерим.

Бібліотекар Василиса Полуденна підготувала презентацію книжкової викладки «Свято Івана Купала: традиції святкування» на сонячній літній галявині просто неба, під час якої представила до уваги читачів народознавчі та етнографічні видання, за допомогою яких можна дізнатись багато цікавого про історію походження свята Івана Купала, старовинні та сучасні традиції його святкування в українців. 

Івана Купала (Купайла) – одне з найзагадковіших традиційних свят, що відзначалися в Україні за часів язичництва. Ім’я ж святу дав Купайло – бог земних плодів, урожаю, добробуту та лікарських рослин. Основні обрядові дії цього дня називалися "купаліями". Молодь ретельно готувалась до цих дійств: збирали дрова для вогнища, ставили обрядове дерево ( часто це була верба), яке прикрашали вінками та кольоровими стрічками.

Підтримуючи цю традицію, бібліотекар разом з директором Будинку культури Альоною Чебан залучили до святкових дійств учасників заходу, запропонувавши сплести святкові віночки.

Завершував захід цікавий тематичний відеоперегляд "Ой на Івана, ой на Купала".

Свято залишило багато яскравих вражень!

Більше фото - на блозі бібліотеки

 

 

Переглядів: 69 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz