Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Червень » 24 » До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
10:15 AM
До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Пам’ять не згасає

 

Щорічно 22 червня Україна відзначає День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, присвячений пам'яті мільйонів українців, які загинули, постраждали або були змушені покинути свої домівки під час Другої світової війни та інших конфліктів, що торкнулися нашої країни.

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в закладах культури Куяльницької громади відбулись пам’ятні заходи. Працівниками культури були покладені квіти до підніжжя пам’ятників воїнам-землякам та воїнам, які загинули у боях за визволення сіл громади.

В бібліотеці села Малий Куяльник відбулась презентація книжкової  викладки-реквієму «Війна відгриміла, а пам’ять жива». Спільно з працівником сільського клубу був проведений мітинг-реквієм пам'яті жертвам війни.

Година пам’яті «Пам’ять, залишена війною» та презентація однойменної книжкової виставки зібрала читачів в бібліотеці села Чубівка.

Клуб-бібліотека села Борщі зібрав користувачів на тематичний відеоперегляд «22 червня» та розповідь-спомин «Пам’ятаємо ті дні». Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника загиблим односельчанам вшанували пам'яті усіх, хто віддав своє життя за Україну.

Тематичні меморіальні заходи провели і інші бібліотеки та клуби громади, серед яких година історичної пам’яті «Перегортає наша пам’ять болючі сторінки» (Новоселівка), години пам’яті «Стоїть в скорботі мати-Україна» (Стара Кульна), «Пам’ять жива» (Мардарівка), презентації книжкових виставок «Пам’ять про них обеліск збереже» (селище Борщі), «Ви назавжди залишилися солдатами» (Нестоїта) та інші.

Вшанування пам’яті жертв війни  - це не тільки нагадування про трагічні події минулого, але й наголос на необхідності збереження миру та єдності в країні. Пам’ять про загиблих вчить нас цінувати життя та мир, допомагає згуртуватися у складні часи та протистояти новим викликам.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 46 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz