Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Червень » 14 » Книга+Діти=Бібліотечне літо
2:06 PM
Книга+Діти=Бібліотечне літо

З книжкою канікули – сумувати ніколи!

 

Добіг до кінця другий тиждень літнього місяця червня, який приніс багато різноманітних, цікавих та змістовних заходів, проведених для дітей Куяльницької громади і в бібліотеках, і на пришкільних майданчиках оздоровчих таборів.

Для відвідувачів літнього табору села Гонората «Голубий струмок»  була проведена презентація книжкової виставки «О, краю мій, моя колиска, ти мого серця оберіг», під час якої бібліотекар познайомила дітей з книгами про наш край, навела цікаві факти про рідне село, які місять краєзнавчі роботи з розповідями старожилів, свідками подій, старими світлинами.

Продовжила захід зустріч з земляком, воїном-захисником Євгеном Бурою, який народився в селі Гонората, ходив до дитячого садочка та школи, а тепер став до лав ЗСУ задля мирного життя своїх односельців, всього українського народу.

Повчальним заходом став перегляд тематичних відеороликів "Правила поведінки на воді, біля водойми" та "Агент 103", який нагадав юним відвідувачам бібліотеки села Борщі основні правила безпечної поведінки під час літнього відпочинку. А ще маленькі «читайлики» змагалися за перемогу в конкурсі малюнків «Моє щасливе дитинство», читали роман Джойна Бойн «Хлопчик у смугастій піжамі»,  грали в рухливі ігри.

Героїнею більшості бібліотечних заходів стала казка. Так, яскрава виставка-інсталяція "Казкове літо з книгою" зустрічала маленьких читачів в бібліотеці села Глибочок, де вони із легкістю могли підібрати для себе цікаві, захоплюючі казки. З неабияким азартом кмітливі читачі зібрали  прислів'я, пригадували уривки казок та назви казок, зображених на розмальовках в ході казкової вікторини.

Залюбки відповідали на питання казкової вікторини та малювали улюблених казкових героїв маленькі відвідувачі бібліотеки села Качурівка. А яке чудове селфі з улюбленою книжкою можна зробити біля книжкової  виставки "Веселкове  книжкове  літо", де  зібрані  найцікавіші  збірки  казок!

Допомогою у вивченні шкільної програми стала книжкова викладка "Співець Гуцульщини" в бібліотеці села Малий Куяльник, присвячена  150- річчю від дня народження Марка Черемшини. А читання, малювання та рухливі ігри разом із бібліотекаркою в приміщенні та на свіжому повітрі – це, мабуть, найцікавіший відпочинок для маленьких читачів!

Чудовим заходом стала і екскурсія учасників шкільного табору до бібліотеки села Куяльник. Переступив поріг, діти одразу знайшли собі заняття: хтось хто хутчіше зайняв місця біля комп’ютерів, а хтось грав у настільні ігри. Особливо допитливі почали знайомитися з книжками на поличках та на книжковій виставці під назвою "Все мені цікаво знати".

Одним словом, з книжкою канікули - сумувати ніколи!

Більше фото - на блозі бібліотеки

 

Переглядів: 102 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz