Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Листопад » 1 » Геловін
11:31 AM
Геловін

Веселого Геловіну!

 

Геловін — одне з найтаємничіших, наймістичніших і найдавніших свят в історії, а саме часів, коли на території сучасних Шотландії та Ірландії проживали стародавні кельти.  Хелловін давно вже став глобальним культурним феноменом і святом, яке також відбувається і в Україні. Існував він за часів вірування у рідних богів і звався «Велесова ніч» і святкується у ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Як таке зовсім українське свято потрапило в нашу культуру, і яке відношення воно має до України, розповіли бібліотекарі Волкунович Ольга та Вербицька Інна на тематичній  вечірці до дня  Хелловіну 31 жовтня в центральній бібліотеці КУ "Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради".

Оригінально прибрана  зала, прикрашена "ліхтарями Джека" з вогненними очима, білосніжними примарами та чорними кажанами, страшними павукам та свічками створювала атмосферу справжнього містики.

Молодь активно продивлялась відеоісторію створення свята Хелловін, приймала участь в «жахливій» вікторині, та найбільших веселощів набули конкурси: «Випий кровушки», «Таємне призначення», «Відьмині очі», «Збери чудовисько», де  активних учасників чекали жахливі подарунки.

 

Виставка-шок «Легенди Гелловіну», на якій привернули увагу книги з моторошним присмаком, креативні книжкові викладки "Книжки-страшилки", присвячені містичним істотам: муміям, монстрам, вампірам, вовкулакам, відьмам та злим духам, магічна  фотозона з павуками та привидами створили атмосферу містики свята, а ось колоритний геловінський мейк-ап всіх гостей доповнював святкуванню жаху та веселощів.

Основним девізом свята став девіз "Книга або смерть".

Організована  тематична вечірка до дня Геловіну набула магічного колориту, гості веселились, пародіюючи нечисть, фотографувались в масках в моторошній фотозоні! Запрошені дякували за можливість весело провести час!

Веселого Геловіну!

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 142 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz