Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Березень » 31 » До річниці визволення Подільського (Котовського) району від нацистських загарбників
1:54 PM
До річниці визволення Подільського (Котовського) району від нацистських загарбників

Стала пам’ять нашим обеліском

 

79 років тому, у березні 1944-го року розпочалися бої за визволення Подільського (Котовського) району, території сучасних Куяльницької та Подільської громад, від нацистських загарбників.  25 березня було звільнено село Дібровка, а 2 квітня  - останнє село Мардарівка. Давно вже немає в живих тих мужніх бійців, що звільняли Подільщину (Котовщину), але вони назавжди залишаться в нашій пам’яті зразками мужності і героїзму.

Над мирним небом Подільщини (Котовщини) височіють пам’ятники воїнам, які полягли в боях за визволення району. 31 березня мешканці Куяльницької громади збираються біля могил загиблих воїнів, несуть до підніжжя квіти, хвилиною мовчання вшановують пам'ять всіх, хто загинув у часи Другої І Світової Війни  та тих, хто віддав своє життя у сьогоднішній російсько-українській війні. В закладах культури громади проходять патріотичні заходи, години пам’яті та години-реквієми.

День історичної пам'яті "Пам'ять наших сердець" вшанував пам'ять воїнів-визволителів біля пам'ятника в селі Новоселівка.

В Гоноратській бібліотеці представлена фотовиставка "Стала пам'ять нашим обеліском" з фото, документами наданими односельцями для оформлення книги-пам'яті загиблих воїнів сіл Гонората та Затишшя.

На перегляд відеопрезентації "Вічний вогонь палає, дзвонить у долі століть" зібрала сільський бібліотекар великих і маленьких мешканців села Борщі.

В бібліотеці села Ставки відбулася патріотична година «Україна в жорстких обіймах війни», присвячена вигнанню нацистських загарбників з території району.

Історична година до Дня визволення рідного села і Подільського району під назвою  "Пам`ять завжди жива" зібрала мешканців села Гидерим.

Історична година «Нас пам'ять кличе у роки війни», присвячена визволителям села,  була проведена для користувачів села Розалівка.

А бібліотекар села Вишневе підготувала для своїх читачів історичну годину  «Роки війни, століття пам'яті».

Година пам’яті біля обеліска загиблим воїнам під назвою  «Той день в історії району» зібрала цього дня жителів села Федорівка.

Вшанували пам'ять загиблих воїнів-визволителів та земляків, які віддали своє життя за наше майбутнє, працівники культури та мешканці сіл Станіславка, Бочманівка, Коси та Глибочок.

Подвиг наших героїв минулого і сучасності – це еталон мужності, патріотизму, сили волі та справедливості для багатьох поколінь українців. Вічна слава та пам'ять загиблим, миру та перемоги Україні!

Більше фото - на блозі бібліотеки

 

Переглядів: 414 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz