Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Жовтень » 18 » До Дня українського козацтва та Дня захисника України
12:25 PM
До Дня українського козацтва та Дня захисника України

Козацька слава не вмирає!

 

14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів українців. В цей день громадяни нашої держави святкують День захисника України, День Українського козацтва,  День святої Покрови Пречистої Богородиці. Вшануванню славних звитяжців, імена і подвиги, яких навіки закарбовані в літописах і переказах, вихованню у юного покоління почуття відповідальності за долю держави та захист інтересів країни були присвячені заходи в бібліотеках Куяльницької громади, які пройшли на минулому тижні.

Центральна бібліотека громади запропонувала своїм користувачам історичний хроноскоп «Лицарі українських степів», бібліографічний хроноскоп "Про подвиги, про доблесть і про славу" та викладку книг Богдана Сушинського, засновника і першого Верховного отамана Чорноморсько-Дністровського козацтва "Козацький дух непереможний".

В бібліотеці селища Борщі пройшла історична вікторина "Від козака малюка - до захисника України". На початку заходу бібліотекар познайомила дітей з історією свята Дня захисника України, пригадали традиції славного українського козацтва та ознайомила з матеріалами  книжкової виставки "Козацькому роду нема переводу!", на якій юних користувачів зацікавила книжка Володимира Рутківського "Джури Козака Швайки".

Присутні прийняли активну участь в історичній вікторині, складали пазли із зображенням козаків, малювали козака, виготовили колективну роботу - колаж "Українське козацтво наша гордість і слава". Наприкінці заходу діти залюбки переглянули мультфільми про козаків.

В  бібліотеці села Гидерим була проведена історична година під назвою "Україна то козацька слава" та презентація книжкової виставки "Козацькій дух непереможний". Бібліотекар зачитала цікаві факти про українських козаків, про традиції святкування дня Покрови в Україні.  Зацікавила присутніх  і вікторина "Козацька кмітливість" .

Гоноратська бібліотека запросила користувачів на презентацію книжкової виставки "Моя Україна - колиска козацької волі". Бібліотекар розповіла присутнім учням місцевої школи історію появи свята Дня козацтва, познайомила з художньою літературою, представленою на виставці.  Дізналися діти багато цікавого про життя гетьманів України, їхні атрибути влади, про звичаї та зброю козаків. По закінченню зустрічі бібліотекар закликала присутніх бути достойними тих славних лицарів, запорізьких козаків, оборонців рідної землі.

Яскравим та змістовним заходом тижня стала історична вікторина "Від козака малюка - до захисника України", підготовлена працівниками культури для учнів 6 класу Глибочанської гімназії. Увагу читачів викликала презентована бібліотекарем книжкова виставка "Козацького роду - нема переводу".

Бібліотекарі сіл Вишневе та Ставки провели історичну подорож під назвою "Тої слави  козацької повік не забудемо".  Бібліотекарі презентували книжну виставку та запропонували присутнім переглянути  тематичний відеоролик до Дня Українського  козацтва.

Чекала цього тижня користувачів бібліотеки і зустріч учасниками ООС під назвою «Герої нашого часу». За чашкою чаю учасники ООС, брати Олександр та Максим Біжани розповідали землякам про про те, як кожен з них потрапив на службу, про військову спеціальність і бойові будні, про щоденний побут і щоденний подвиг захисників країни.

Книжкова виставка «Козацька держава - наша гордість та слава" була запропонована  читачам Мардарівської сільської бібліотеки під час історичної подорожі «Мудрість козацької доби".

В Косівській бібліотеці бібліотекарем та працівниками БК була проведена мультимедійна презентація "Хай живе козацька доля, хай живе козацький дух" для учнів 3-5 класів. Продовжився захід оглядом книжкової виставки  "Захисникам України наша шана і повага" та конкурсом малюнку на асфальті під назвою  "Україна майбутнього".

До бібліотеки села Бочманівка на презентацію історично-книжкової викладки "Україна - козацька. П'ять віків історії" з книжковим подарунком завітали учасники конкурсу таборувань куренів (роїв) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри "Сокіл" ( Джура), рій "Нащадки козаків" куреня ім. Володимира Ісадченка  Бочманівської гімназії  Андріяш Юля та Чубарєв Вова.

В Новоселівській сільській бібліотеці для користувачів був представлений відкритий перегляд літератури "Історія українського козацтва. Запорізька Січ», під час якого відвідувачі ознайомилися з книгами про славні козацькі традиції, видатних представників козацької доби.

Година спілкування "Козацька слава не вмирає" та патріотичні читання "За рідну землю, за Вітчизну вони на захист стать готові" зібрали читачів Нестоїтської сільської бібліотеки.

Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 1293 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz