Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Лютий » 8 » До 195-річчя Жуля Верна
12:49 PM
До 195-річчя Жуля Верна

Подорож у літературний світ Жуля Верна

 

Сьогодні, 8 лютого, виповнюється 195 років від дня народження відомого усьому світу французького письменника Жуля Верна, людини, якій судилося залишитися в історії батьком-засновником літературного жанру наукової фантастики.

Хто з нас не чув про такі захопливі романи, як "П'ятнадцятирічний капітан", "Діти капітана Гранта," чи "Двадцять тисяч льє під водою", якими захоплювались декілька поколінь читачів з різних країн? Автор шестидесяти трьох романів, двох збірників повістей і оповідань у 97 томах, більше сорока п’єс та десятка науково-популярних книг, перекладених багатьма мовами, морально «не застарів» і зараз. І сьогодні його романи про науку та незвичайні пригоди і подорожі продовжують бентежити розум все нових і нових читачів.

Саме йому, великому фантасту, присвячені книжкові виставки, огляди літератури, літературні подорожі, тематичні відеоперегляди, які проходять цими днями в ряді бібліотек Куяльницької громади.

Так, веб-сторінка центральної бібліотеки "Книга Бібліотечна" запрошує усіх бажаючих здійснити  цікаву book-мандрівку  book-мандрівку сторінками пригодницьких книг Жуля Верна.

Центральна дитяча бібліотека напередодні дня народження автора запросила своїх юних користувачів взяти участь в літературному ланцюжкові «Подорож із Жуль Верном». А 8 лютого відвідувачі бібліотеки  захоплено спостерігали за пригодами героїв художньої кінострічки "Навколо світу за 80 днів", знятої за романом Жуля Верна.

Бібліотека села Гонората запросила користувачів на день книг ювіляра «Світ пригод і фантастики».

Бібліотека селища Борщі підготувала презентацію  книжкової виставки "Великий мрійник: П’ятнадцятирічний капітан» та запросила на літературну подорож учнів 7-8 класу.  Протягом заходу діти мали змогу дізнатись більше про життя Жуля Верна, та його творчих здобутків.

Літературний огляд книжкової викладки «Таємничий світ Жуля Верна» пропонує своїм користувачам бібліотека села Новоселівка.

В Бочманівській бібліотеці на читачів чекає  яскрава книжкова виставка  "Таємничий світ Жуля Верна". В Станіславській бібліотеці - викладка літератури "Навколо світу з Жулем Вернем".

Отож, дорогі друзі, читайте книги Жуля Верна! Разом з ними у ваш дім прийде цілий всесвіт знань. Можливо, саме вам вдасться втілити в життя ще чимало сміливих жульвернівських фантазій і мрій!

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 312 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz