Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Листопад » 1 » Бібліотечний ліцей
10:50 AM
Бібліотечний ліцей

«Бібліотечний ліцей» продовжує навчати

 

Перший ранок листопада в центральній бібліотеці розпочався з чергового заняття  в "Бібліотечному ліцеї". Цього дня молоді бібліотекарі сільських філій: Юлія Бірюк (с. Глибочок), Олена Перлей (с. Коси), Ганна Єфімова (с. Малий Куяльник), Юлія Ушакова (с. Чубівка) опановували питання організації, обліку та збереження книжкового фонду.

Працівники відділу комплектування та обробки літератури Тетяна Костенко та Ірина Пашора познайомили бібліотекарів з основними джерелами та видами комплектування бібліотечного фонду, бібліотечно-бібліографічною класифікацією за УДК, правилами та вимогами до технічної обробки книжок.

Особливий акцент був зроблений на прийманні партії книг з відділу комплектування, постановці їх на облік в сумарній та інвентарній книзі обліку бібліотечної філії, зберігання накладних - процесах бібліотечної роботи, які потребують великої уваги, ретельного та відповідального відношення.

В зв'язку з нагальною актуалізацією бібліотечних фондів, яка продовжує проходити в бібліотеках громади, молоді працівники були познайомлені з основними вимогами до перевірки книжкового фонду, відбору забороненої, застарілої фізично літератури, літератури, яка втратила актуальність, та правилами складання актів про вилучення такої літератури.

Не обійшли на занятті і питання розміщення і оформлення книжкового фонду, галузевої та художньої літератури, виготовлення та розстановку роздільників, розкриття фонду за допомогою тематичних поличок.

Заключним питанням було знайомство з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки-філії: алфавітним та систематичним каталогами, картотеками нових надходжень та періодичних видань.

В цілому заняття було інформаційно насиченим та збагатило молодих фахівців новими знаннями для подальшої ефективної роботи в бібліотечних закладах.

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 133 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz