Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Вересень » 1 » Зустріч з вдовою Богдана Сушинського
10:47 AM
Зустріч з вдовою Богдана Сушинського

Маленька жінка - великі плани або Зустріч з вдовою Богдана Сушинського

 

31 серпня до Публічної бібліотеки ім. Євгена Чикаленка завітала вдова відомого журналіста,  автора історичних романів, публіциста і поета Богдана Сушинського Валентина Терентіївна, яка продовжує просвітницьку діяльність письменника і не полишає надії на цікаві змістовні зустрічі з прихильниками його творчості.

Богдан Сушинський - лауреат міжнародних літературних премій ім. Олександра Дюма, Джека Лондона, Антуана де Сент-Екзюпері, міжнародної літературної премії Українського козацтва «Лицарське перо», а також премії ім. Е. Багрицького, республіканської премії ім. М. Посмітного, міжнародної премії ім. І.Мазепи, премії ім. І.Буніна, Аркадійської літературної премії, вітчизняних премій Пантелеймона Куліша, Ірини Вільде та Дмитра Яворницького. Його твори перекладені на англійську, французьку, польську, литовську, болгарську, словацьку та інші мови світу.

Маленька жінка великого генія  поставила собі за мету донести до читацької аудиторії всі доробки і творчі задуми чоловіка.  Кілька видань побачило світ вже після смерті Богдана Івановича. Валентина Терентіївна приїхала  на зустріч з бібліотекарами з новими книжками і дарунками для  авторського фонду.

Нагадаємо, що враховуючи жвавий інтерес читацької аудиторії до творів письменника, рішенням Котовської районної ради №194-VI від 10 жовтня 2012 року при центральній бібліотеці створений авторський фонд Богдана Сушинського, де збираються книги письменника, література про його життя та творчість, автографи, рукописи, фотодокументи, відео та аудіозаписи. У складі авторського фонду письменника в нашій бібліотеці вже налічується  більше  сотні документів, різноманітних за видами та жанрами. Серед них і улюблені читачами художні твори історичної тематики, і  наукові праці та документальні нариси, есе, присвячені видатним  подіям та постатям історії України.

Останні три роки були дуже напруженими для письменника. Він боявся не встигнути втілити в життя свої задуми. Обкладений сотнями документів, автор невтомно працював над творами. Сьогодні Антоніна Терентіївна розбирає рукописи, отримує від видавництв нові надруковані твори, веде переговори про друк ще  невиданих книг, відвідує бібліотеки, де проводив свої зустрічі чоловік...

 Завдяки дарунку Антоніни Терентіївни авторський фонд бібліотеки поповнився художніми творами із серій "Тайны истории. Третий рейх",  "Тайны истории.Антология шпионажа", "Таємниці історії". Цікавими для любителів історії стануть такі книжки як "Козацькі полководці. Шаблями писаний літопис", "Казаки Людовика XIV", "Лицарі острова русів" та "Шабля освячена Римом".

Чудова зустріч, теплі спогади, гарні плани. Інформаційно, тепло, змістовно. Фонд працює, книги читають, новинки одержуємо. Про Богдана Сушинського пам'ятаємо, працелюбністю та вірністю  Валентини Терентіївни захоплюємося!

Детальніше про зустріч - на блозі бібліотеки

Переглядів: 1702 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz