Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Вересень » 5 » Зустріч з Антоніною Сушинською
8:55 AM
Зустріч з Антоніною Сушинською

З натхненням – до мети

 

Справжнім сюрпризом для працівників центральної бібліотеки КУ "Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради" став візит Антоніни Томкіної-Сушинської, вдови письменника Богдана Сушинського, авторський фонд якого діє на базі центральної бібліотеки з 2012 року.

Антоніна Терентіївна, як завжди, завітала до бібліотеки з книжковими дарунками для авторського фонду, долею якого вона опікується після смерті Богдана Івановича. За три роки Антоніні Терентіївні вдалося видати збірку повістей, новий каталог видань письменника та добірку книжок-покетів з художніми романами, присвяченим подіям Другої світової війни.

Третій, доповнений і перероблений, каталог видань відомого письменника, дійсного члена кількох міжнародних академій, професора, заслуженого журналіста України, громадського діяча  містить біографію, перелік важливих подій у житті і творчості Богдана Сушинського та хронологічний перелік видань за 1972 - 2021 роки. Каталог укладений ОННБ та виданий Міністерством культури та інформаційної політики України.

Але метою візиту Антоніни Терентіївни до нашої громади  було не тільки поповнення  авторського фонду, а й  мрія про випуск збірки спогадів про Богдана Сушинського, написаних усіма, хто з ним безпосередньо працював і спілкувався.

З подібним візитом вона вже побувала в краєзнавчому музеї та бібліотеці міста Кодима, зателефонувала працівникам музею Балтської громади, звернулась до Спілки письменників України, бібліотек міста Одеса, багато хто з яких на сьогоднішній день підготували статті-спогади для майбутньої книги. З наших земляків спогадами поділились поетеси Людмила Шиманська та Катерина Казначеєва.

Є що згадати за десятиріччя спілкування з письменником і великому бібліотечному колективу КУ "Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради", а також колишньому начальнику відділу розвитку культури та туризму Ользі Шапран, яка завітала до бібліотеки на запрошення Антоніни Сушинської.

Особливо зблизила працівників культури Куяльницької громади з письменником-істориком Богданом Сушинським спільна діяльність по відтворенню історії нашою краю, зокрема, наукове підтвердження ним факту існування на території села Коси єдиної на півдні України школи лірників, встановлення меморіальної дошки її учням та пошук матеріалів про Євгена Чикаленка та могили його сина Левка в Перешорах.

Антоніна Терентіївна попросила присутніх описати у спогадах саме цей період тісної співпраці та враження від спілкування з письменником.

Гості зустрічі з вдячністю прийняли нові книжки, високо оцінивши новий каталог, оцінку якому як фахівець-бібліограф надала Ольга Шапран.

Директор Публічної бібліотеки Світлана Дюгаєва разом з Антоніною Терентіївною ретельно перевірили за каталогом наповненість авторського фонду і оговорили можливість доповнення виданнями, яких бракує в фонді.

Ми раді таким зустрічам. Захоплюємось такими людьми, як дружина Богдана Івановича, яка не боїться труднощів, йде до своєї мети і залишається вірною справі письменника, надихаючи інших на творчу працю.

 Більше фото – на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 117 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz