Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Листопад » 17 » Засідання салону "Бестселер"
10:59 AM
Засідання салону "Бестселер"

Українська книга на Батьківщині і в світі

 

15 листопада в центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання  літературного салону «Бестселер» під назвою «Українська книга на Батьківщині і в світі».

Бібліотекарі Олена Попова та Людмила Лук’янчук  розповіли присутнім про значення сучасної української літератури, її самобутність та різноманітність, а також зупинилися  на літературному конкурсі "Коронація слова", який став стартовим майданчиком у велику літературу для десятків сучасних українських авторів, серед яких: Люко Дашвар, Марія Матіос, Світлана Забужко, А. Кокотюха, Сергій Жадан, Ірена Карпа та ін.

 На заході були презентовані книжкові виставки: «Високе світло імені і слова», присвячена  сучасній жіночій прози, та   «Лицар українського детективу» до  45-річчя  з дня народження майстра детективного жанру Андрія Кокотюхи.

Добре відомий в нашому місті поет Михайло Нізовцов презентував власне оповідання «Метаморфозний грабіжник», яке увійшло в збірник малої детективної прози «Це ж елементарно, сер…».  За словами Андрія Кокотюхи ця збірка "... свого роду унікальне видання, котре цілковито відповідає сучасним європейським підходам до популяризації жанрової літератури та водночас репрезентує перспективу й потенціал вітчизняного детективу. Тут, як і скрізь в Україні, все тільки починається".

Продовжила захід сторінка пам'яті "Співуче слово Олександра Столяренка", нашого покійного земляка, який багато років пропрацював в газеті «Котовські вісті» і якому 10 листопада виповнилося б 80 років. Він - один з яскравих україномовних поетів краю, багато віршів якого стали улюбленими  піснями Котовщини. Місцева поетеса Людмила Шиманська нагадала присутнім кращі твори поета та запропонувала підхопити поетичну естафету іншим учасникам заходу. В пам’ять про поета присутнім гостям  була запропонована  невеличка книжкова викладка «Лиш слово співуче вічно…».

Довго в стінах бібліотеки звучала  рідна українська мова, поетичні рядки улюблених земляків та незабутня атмосфера справжнього свята Українського слова, Української книги.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 762 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz