Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Жовтень » 16 » Заходи жовтня
4:15 PM
Заходи жовтня

Палітра жовтневих заходів в бібліотеках

 

Ось і повернув на другу половину місяць жовтень, привів до нас перші осінні дощі, пожовкле листя,  перший подих холоду. Заховатися від осіннього вітру та негоди, зігрітися, відпочити душею за чашкою гарячого чаю та цікавою книгою і дружнім спілкуванням запрошують своїх читачів бібліотеки нашої громади. Цей тиждень вони розпочали цікавими заходами.

Так, Всесвітньому Дню хліба було присвячене свято під назвою "Хліб - усьому Голова", яке зібрало маленьких читачів бібліотеки села Гидерим, щоб познайомити їх з давніми традиціями українського народу щодо випікання хліба, виховувати у дітей бережливе ставлення до нього.

Бібліотекар зачитала історію виникнення свята,  згадали історію наших прадідів, які з давніх-давен цінували над усе хліб, сіль, честь. Діти згадували прислів'я про хліб та розгадували загадки. Директор Будинку культури Олена Чебан продемонструвала тематичний відеоперегляд "З поля до столу".

По закінченню свята гостей пригостили смачним хлібом та сушкою, щоб ніколи не втратити  смаку українського хліба, щоб всі завжди були ситі й здорові, веселі й щасливі, щоб в усі віки на українському столі на білій вишитій скатертині лежав, мов сонце, свіжий хліб.

Маленькі «читайлики» бібліотеки-клубу села Борщі були запрошені на тематичний перегляд відеофільмів   "Хліб - головне багатство України", "Від поля до столу. Як роблять хліб". А які цікаві та гарні малюнки на тему осені і хліба прикрасили стіни закладу, намальовані дітками під час занять гуртка «Умілі рученята»!

Бібліотекар села Глибочок зібрала своїх читачів на народознавчу годину «Наші обереги», розповіла діткам про те, що обереги – це наші прадавні добрі символи-захисники, знаки віри у вище заступництво, втілені у побутових речах, відзеркалені у легендах. Вишитий рушник, вишита сорочка, писанка, лялька, віночок, калина, верба, лелека – без них важко уявити нашу Україну.

Бібліотекар села Мардарівка підготувала для своїх читачок, учениць 9 та 11 класу, екологічну годину «Наша планета - колиска життя''.

Цікавий та пізнавальний захід - екологічний бумеранг "Будь природі другом" був проведений в бібліотеці села Бочманівка. Захід чудово прикрасила тематична книжкова виставка "Королева осінь до бібліотеки просить."

В бібліотеці села Стара Кульна експонується книжкова викладка «Смачні дарунки осені» для дорослих читачів та юнацтва.

А центральна дитяча бібліотека нагадала, що 16 жовтня проводиться День словника, проголошений на честь Ноа Вебстера, людини, який вважається батьком американського словника, та запросила дітей до знайомства зі словниками нашої української мови, яких бібліотека має чимало.

Більше фото - на сторінках блогу

Переглядів: 140 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz