Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Січень » 23 » Заходи до Дня Соборності України
4:27 PM
Заходи до Дня Соборності України

Україна, соборна держава, сонценосна колиска моя

 

22 січня наша держава відзначає одне зі своїх найважливіших свят – День Соборності, об’єднання двох суверенних українських держав – Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу. До  цієї  святкової дати  працівники Котовської районної бібліотечної системи провели низку патріотичних масових заходів.

На День Соборності до центральної районної бібліотеки завітали студенти 2 курсу медичного училища. Бібліотекарі ЦРБ спільно з колективом  Котовського районного центру культури та дозвілля підготували і провели для юнацтва  літературно-музичне свято «Україна, Соборна держава, сонценосна  колиска моя».

Ведучі свята, бібліотекарі Людмила Поросятковська та Надія Балабан, розповіли присутнім про передумови , які спонукали Україну до цієї знаменної події, про перебіг історичних змін в нашій державі, а бібліотекар Інтернет-центру Інна Вербицька презентувала історичний відеоролик «Здійснення віковічної мрії». Велике зацікавлення у студентів викликала також книжкова виставка «Є святіше слово на землі, одне високе, світле: Україна!», яку презентувала  завідуюча відділом обслуговування Олена Попова.

Також усім присутнім на святі було запропоновано приєднатися до акції «Прапор єдності». Студенти залюбки писали свої найщиріші побажання своїй країні Україні на жовто-блакитному папері, який згодом об’єднали  в один великий прапор.

 

 

Все це дійство супроводжувалося патріотичними піснями, присвяченими Україні,  у виконанні народного театру естради  «Добрий настрій» (художній керівник Руслан Ткач),  народного чоловічого квартету «Стожари» (художній керівник Владислав Мойсенець) та солістки  Надії Григорщук.

 В цей же день зібрала своїх читачів на літературний вечір до Дня Соборності "Суверенна моя Україна" і Малофонтанська сільська бібліотека. Ведучі заходу: Ірина Дмитрієва (зав. бібліотекою) та Ірина Попенко (зав. клубом) розповіли про велике значення цього дня для історії української держави. Учні сільської школи Дмитрієва А., Сафрон А., Калантай К., Мелейко Я. прочитали вірші про Україну. В бібліотечній залі прозвучали урочисті пісні: "Пісня про Україну", "Україночка", "Моя земля ти калинова", "Україно" і головна пісня нашої країни - Державний Гімн України.

Ми щиро впевнені, що свято Соборності відродить наші паростки духовності, додасть любові до землі й народу і допоможе цінувати свободу.

 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 898 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz