Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Листопад » 29 » Захід від Музею української книги
11:35 AM
Захід від Музею української книги

"Книжкова святиня - дітям" - в Куяльницькій громаді

 

26 листопада 2021 року до Публічної бібліотеки імені Євгена Чикаленка вишикувалась велика черга з хлопчиків та дівчат, учнів загальноосвітніх закладів сіл Куяльник, Малий Фонтан та Нестоїта. Приїхали вони на захід «Книжкова святиня – дітям», який запропонував школярам Музей української книги.

Три групи школярів ознайомились з розвитком українського кириличного  друкарства, яке тісно пов'язане з іменем Івана Федорова, адже саме він "був тим мужем, що започаткував уже новочасну добу в історії української культури", прослухавши цікаві лекції від експертки Музею Олени Чебан «Історія друкарства в Україні» та «Іван Федоров – український першодрукар та просвітник».

Але найбільше зацікавила дітей можливість самим відчути старину на дотик і побувати у ролі справжніх друкарів в рамках майстер-класу з використанням ручного верстату високого друку (аналогу автентичного друкарського верстату Івана Федорова) та дерев’яних кліше ручної роботи із зображенням титулів українських стародруків.

Кожен із присутніх на заході дітей та дорослих власноруч надрукував собі на згадку першу сторінку «Острозької Біблії» (1581 р.) й гравюру із зображенням Євангеліста Луки – фрагмент «Апостола» (1574 р.) на друкарському верстаті, отримавши безліч вражень та задоволення від процесу роботи.

Не змогли утриматись осторонь навіть керівництво громади. Присутні на заході заступник Куяльницького сільського голови з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко та начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга Шапран також спробували підкорити друкарський верстат, і це у них, до речі, вийшло дуже добре.

Приємним сюрпризом став цінний книжковий дарунок для краєзнавчого фонду бібліотеки від Музею української книги, який Олена Чебан вручила директорові бібліотеки Світлані Дюгаєвій.  Це - альбом світлин "Викентий Кугель. Взгляд фотографа", який вперше знайомить читачів зі світлинами що розповідають і показують Одесу на протязі 40 років с 1913 по 1953 роки.

Колектив Публічної бібліотеки вдячний Музею української книги за книжковий дарунок, а також за подаровані дітям Куяльницької громади нові знання, гарний настрій та незабутні спогади!

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 950 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz