Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Листопад » 8 » Вшанування пам'яті Євгена Чикаленка
12:28 PM
Вшанування пам'яті Євгена Чикаленка

Євгена Чикаленка вшановуємо разом з науковцями

 

5 листопада 2021 року представники Куяльницької громади на чолі з заступником Куяльницького голови з гуманітарних питань Тетяною Кунаренко взяли участь в онлайн-засіданнях VI Всеукраїнської наукової конференції "Теоретичні та прикладні аспекти біографістики: до 160-річчя від дня народження Євгена Чикаленка".

Організаторами конференції виступили: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр українських студій імені Д.І.Багалія, Центр краєзнавства імені академіка П.І.Тронька.

Дуже приємно, що запрошення на конференцію отримала Куяльницька громада, як мала батьківщина Євгена Чикаленка. Серед команди, яка представляла учасників  нашої громади, були: начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга Шапран, директор Публічної бібліотеки ім. Євгена Чикаленка Світлана Дюгаєва, головний спеціаліст з туризму Наталія Мокряк, заступник директора Людмила Бензар, завідувачка краєзнавчим відділом Надія Балабан.

Виступ нашої громади був представлений у вигляді відеопрезентації  "Вшанування пам'яті Євгена Чикаленка на малій батьківщині до 160-річчя з дня народження", який висвітив конкретні кроки, вже зроблені Куяльницькою громадою у 2021 році і ті, що планується зробити до кінця року, і зірвав чимало оплесків глядачів. (Віодеоматеріал підготували фахівці бібліотеки ім. Євгена Чикаленка: Ольга Волкунович, Надія Балабан І Людмила Бензар).

Загалом конференція тривала 4 години. Учасники заслухали та обговорили доповіді з проблем висвітлення біографії Євгена Чикаленка та його родини у вітчизняній  і зарубіжній історіографії; його діяльності як громадської, так і меценатської; практики господарювання та повсякденного життя. Усім учасникам будуть надіслані сертифікати про участь у конференції та програми, а бібліотека отримає цінний матеріал досліджень науковців про нашого видатного земляка.

Детальніше про конференцію - на блозі Публічної бібліотеки

Переглядів: 1205 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz