Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Всеукраїнський дисплей-кросинг "Книжковий Біг-Бен"
3:26 PM
Всеукраїнський дисплей-кросинг "Книжковий Біг-Бен"

Зустрічі в англійському кварталі "Книжковий Біг-Бен"

 

Центральна районна бібліотека є учасником всеукраїнського дисплей-кросингу "Книжковий Біг-Бен", організованого молодіжною секцією УБА, який подорожує бібліотеками країни протягом року з метою поширення англійської мови серед українців. Для усіх читачів району на цьому тижні в бібліотеці відкрився цілий квартал, який створює знайомить з мовою, традиціями,  культурою, літературою Англії, видатними особистостями, що зробили цю країну знаменитою та неповторною.

З 6 по 11 жовтня імпровізованими куточками Англії мандрували студенти Подільського медичного училища та технічного ліцею, представники влади та громадських організацій. На відкритті виставки були присутні заступник голови райдержадміністрації Тетяна Костюк та начальник відділу культури Ольга Шапран.

Книжковий "Біг-Бен квартал" розташувався у читацькій залі та холі абонементу, де під виставки були задіяні не тільки меблі, а й стіни.   Центром кварталу стала велика виставка-імпульс "Книжковий Біг-Бен", яка крім обов'язкових розділів кросингу "Do you speak English?", "Мова, що стирає кордони", "Читай в оригіналі" була доповнена розділом "Вивчаємо з дитинства". Класичні англійські ліхтарі, силуети письменників, політиків, відомих літературних героїв, кіноакторів та музикантів на стінах зали створили справжню суто англійську атмосферу. Справжньою родзинкою стало  затишне кафе з великою чайною чашкою, яка уособлює  англійську традицію чаювання.
Подорож Англією розпочалась із всесвітньо відомого лондонського Метро, де на
станції Європейській компетентний гід - координатор Центру європейської інформації Інна Вербицька - розповіла відвідувачам про роботу центру та представила інформаційні матеріали про Великобританію та значення англійської мови як мови міжнародного спілкування.
 На
Проспекті політиків молодь чекали всесвітньо відомі англійські діячі: Уінстон Черчиль, Єлизавета II, Маргарет Тетчер та принцеса Діана. Зупинилися юнаки та дівчата і біля вежі Біг-Бен та дізналися цікаві факти її  історії та архітектури.
В
Жіночій альтанці Літературного скверу відвідувачів зустріли Джейн Остен та Шарлота Бронте, 450-річний Шекспір та створені ним літературні образи, а Детективне бюро запропонувало детективи відомих англійських авторів Артура Конан-Дойля та Агати Крісти в якості ліків від осінньої хандри та хвороб.
Екскурсія по
Бібліотеці детально розкрила розділи та сторінки виставки "Книжковий Біг-Бен", а Школа магії та чаклунства Хогвартс, створена відомою англійською письменницею Джоан Роулінг, запропонувала приєднатись до акції "Врятуй Добі". Площа мистецтв зустріла мандрівників мелодією групи "Бітлз", а Кінотеатр запросив на кіносеанс з класиком ери німого кіно Чарлі Чапліном.
Завершилась подорож у
Лондонському кафе традиційним чаюванням "five o'clock tea", по закінченні якої кожен куточок нашого кварталу перетворився на майданчик для селфі.
 
 Сподіваємось, що наша ідея та організація виставки  буде цікавою для колег та гідно оцінена під час конкурсу.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 680 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz