Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Грудень » 21 » Видання на іноземних мовах
1:46 PM
Видання на іноземних мовах

Пункт європейської інформації запрошує до знайомства з виданнями, написаними мовою оригіналу

 

Безбар’єрність – це вимога часу. Впровадження стандартів безбар’єрного суспільства надає  рівні можливості для всіх людей, включаючи осіб з інвалідністю, старших людей, батьків з дітьми. Особливо  це важливо у напрямку освітньої безбар’єрності, який відкриває   вільний доступ до освіти протягом життя, дає можливість підвищити кваліфікацію та опанувати додаткові компетентності.                        

 Дуже актуальним сьогодні є доступ до підвищення рівня володіння іноземної мови. Бібліотеки мають в цьому чималий потенціал, зокрема, центральна бібліотека Куяльницької громади. 

Центральна бібліотека сьогодні   пропонує громаді корисні електронні та книжкові ресурси,  для удосконалення та опанування іноземними мовами, які є в наявності в Пункті Європейської Інформації (ПЄІ): словники, довідники, підручники, енциклопедичні видання та розмовники.

З 2016 року до послуг користувачів розгорнута англомовна поличка з добіркою видань, подарованих бібліотеці британським видавництвом "Express Publishing" в Україні -   компанії  "ФОЛІО БУКС"  відгукнувся на  ініціативу  наших бібліотекарів, щодо поповнення книжкового фонду англомовною літературою  і подарував  центральній бібліотеці велику добірку методичної та художньої літератури, аудіо дисків на англійській мові, серед яких  методична  література  на допомогу вчителям "Teacher's book";  посібники з електронними дисками з добірками уроків та практичних занять, довідники та словники "Blockbuster", "Grammarway", "Enterprise"; література  з серії "Professional English" з аудіо уроками.

В 2023 році полички ПЄІ поповнились німецькомовною літературою. ЇЇ подарував бібліотеці постійний читач Леонід Пономаренко з власної домашньої бібліотеки. Вчитель  німецької мови з 50-річним стажем поділився  кращими виданнями своєї книжкової добірки, серед яких твори лауреата Нобелівської премії Гунтера Грасса,  Германа Гессе, Анни Зегерс, Томаса Манна, фотоальбоми, дитячі видання та методичні рекомендації з опанування мови та інші цікаві видання.

Є на полках ПЄЇ і література на французькій мові, зокрема, європейські періодичні видання і мистецький альбом  Крістіана Гемі, французького вуличного художника, якого називають «відповіддю Франції Бенксі», «гуру стріт-арту» .

Знання іноземної мови відкриває перед людиною  широкі перспективи. Вивчаючи іноземні мови, ти знайомишся з культурою цих країн, краще розумієш почуття і бажання різних народів.

Якось Франк Сміт сказав: «Знання однієї мови дозволяє ввійти в коридор життя, знання двох мов – відкриває вам усі двері у цьому коридорі». У сучасному житті ці знання не тільки дозволяють почуватися більш успішним, але й з легкістю руйнують кордони та роблять світ довкола цікавішим.

Ми впевнені, що кожна книжка, яка зібрана на поличках Пункту європейської інформації,  стане в нагоді в опануванні мови та наблизить до здійснення чиєїсь мрії.

Детальніше - на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 44 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz