Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Жовтень » 29 » Урочистості до 70-річчя визволення України
4:49 PM
Урочистості до 70-річчя визволення України

Вінок слави визволителям України

 

28 жовтня в Котовському районі відбулися урочистості з нагоди відзначення 70-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Цей день став і днем завершення районної акції пам'яті "Ми пам'ятаємо всіх поіменно", яка проходила на протязі року в рамках Всеукраїнської естафети "Слава визволителям України".

Акція пам'яті була розпочата 28 жовтня 2013 року в Новоселівській сільраді, і завершила свою ходу в Липецькій сільській раді. Для вшанування пам'яті визволителів на урочистості з усього району з'їхалися голови сільських рад.

Відкрила пам'ятний мітинг на площі перед братською могилою загиблим воїнам-землякам голова Липецької сільради Тинкован Раїса Іллівна, привітавши усіх зі славною ювілейною датою. До її слів долучилися гості заходу - виконуюча обов'язки голови Котовської райдержадміністрації Ірина Володимирівна Скуділо та заступник голови Котовської райради Олександр Валерійович Карауш.

Ірина Володимирівна, не соромлячись сліз, говорила про важливість миру в нашій країні, що тільки про нього мріють і посивіли ветерани, і матері, що сьогодні втрачають своїх синів, а Олександр Валерійович зауважив, що тільки нація, яка пам'ятає свою історію, може побудувати достойне майбутнє.
Сильним емоційним моментом для усіх присутніх стало відкриття поруч з викарбуваними золотом іменами загиблих дідів стели молодому липечанину, загиблому в АТО, двадцятирічному  Володимирові Ісадченку. Не ховали сльози ні діти, ні дорослі, коли батьки воїна піднялися до монумента. Священник провів молебень та освятив пам'ятний знак, а батьки роздали дітям солодощі за давнім православним звичаєм.
Урочистості продовжилися ходою до братської могили радянським воїнам, що загинули, визволяючи село. Право пронести до могили капсули із землею з братських могил з усього району було надано воїнам-інтернаціоналістам Липецького та голові Котовської районної ради ветеранів Тимофію Семеновичу Царану.  Згідно старовинного козацького обряду, земля була розсипана на братській могилі, а священник провів загальний молебень по всім загиблим на нашій землі.
Після покладання квітів та пам'ятних свічок учасники заходу перейшли до залу Будинку культури, де працівниками районного Центру культури та дозвілля та аматорськими колективами Котовщини відбувся святковий концерт. Родзинкою програми став фоторепортаж-презентація про проведення акції "Ми пам'ятаємо всіх поіменно", підготовленою районною бібліотекою.
 
 
Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС
Переглядів: 819 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz