Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2022 » Квітень » 5 » Україна на книжковій поличці
9:57 AM
Україна на книжковій поличці

Все буде УКРАЇНА!

 

Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, десятки тисяч наших синів, братів, чоловіків, коханих – патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи неньку Україну. Ми вшановуємо мужність та героїзм тих, хто слухаючи голос серця, захищає Україну, віримо в нашу перемогу і робимо все можливе, щоб підтримати бойовий дух наших земляків.

В центральній бібліотеці КУ «Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради» розгорнута постійно діюча книжкова виставка «Україна: від подиху століть до сьогодення», яка постійно поповнюється  новими виданнями.

«Дух нашої давнини»  - таку назву носить перший розділ виставки, в якому зібрана література, що відносить нас до витоків нашої держави, розповідає про важкий шлях становлення державності на теренах сучасної України.

Розділ «Лицарі українських степів» присвячений українському козацтву, видатним козацьким гетьманам, славетній історії Запорозької Січі, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців.

Битві під Крутами, що стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, присвячений розділ книжкової виставки під назвою «Під Крутами пішли в безсмертя».

Тривалий шлях, пройдений нашою державою, історичну самобутність української нації та перспективи розвитку України висвітлюють книжкові видання розділу «Незалежність: роки, події».

Велику увагу користувачів бібліотеки привертають сьогодні  художні твори сучасних українських письменників та документально-публіцистичні видання на воєнну тематику. Це «Війна» Андрія Куркова, «Блокпост» Бориса Гуменюка, «Любов на лінії вогню» Васіліси Трофимович,

«Війна, якої не було» Романа Зіненко, «Шпитальні нотатки» Маргарити Довгань, «На щиті» Ірини Вовк, «Неоголошені війни Росії проти України у XX – на початку XXI століття: причини і наслідки» Миколи Дорошка  та інші.

Справжнім рупором поетичного слова стала  сторінка Фейсбуку "Поетична мозаїка Подільщини", де поети-аматори краю під хештегом #Війнаімузинемовчать висловлюють в поетичних рядках свої думки щодо війни та російської агресії, підбадьорюють дух наших воїнів-захисників та укріплюють віру в перемогу України.

Сьогодні, у Всесвітній День поезії ми висловлюємо щиру дяку Олександру Корембліту, Катерині Синько, Світлані Пироговій, Надії Малішенко, Людмилі Вовк, Тетяні Баркар та іншим поетам Подільщини, які поезія яких зараз підтримує наш бойовий настрій, надихає на працю в ім`я перемоги.

Ми вистоїмо у цій війні, бо ми - непереможні! Все буде Україна!

Переглядів: 7223 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz