Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Грудень » 9 » Участь в обласному онлайн-семінарі
4:51 PM
Участь в обласному онлайн-семінарі

Обласний онлайн-семінар як школа креативних ідей

 

7-8 грудня представники Публічної бібліотеки імені Євгена Чикаленка взяли участь у дводенному обласному онлайн-семінарі "Стратегія розвитку читання та діяльність бібліотек області у 2022 році: цілі, завдання, форми роботи". Семінар проходив в режимі відеоконференції на платформі Google Meet, до якої підключились понад 80 бібліотек області. 

Відкрила семінар 7 грудня директор ОУНБ ім. Грушевського Юліана Амельченко, яка доповіла про поточний стан справ у бібліотеках області в 2021 році та шляхи розв'язання виявлених проблем у 2022 році. 

Докладною та корисною була доповідь завідувачки відділом юридичної літератури обласної бібліотеки Зої Бондаровської щодо Державної стратегії розвитку читання на 2021-2022 роки. 

Про промоцію книги та читання серед юнацтва та молоді розповіла Олена Чоловська, директорка Одеської бібліотеки для юнацтва ім. В. Маяковського. 

На основних напрямках роботи дитячих бібліотек  зупинилась директорка Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Катаєва Тетяна Палій. 

Багато питань надійшло до головного методиста ОУНБ ім. Грушевського Наталії Усатюк щодо отримання книг за програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.

Найбільше увагу першого дня семінару привернули практичні поради та консультації від завідувачки науково-методичного відділу обласної бібліотеки Ніни Маловік, яка зосередила увагу на звітній документації бібліотечних закладів, зокрема заповнення електронної звітності в програмі ЕСМаР, формах звітності 6-НК, 80-а-рвк, поштова річна.

Заходи другого семінару проходили у формі Печа-куча, де фахівці бібліотек області мали змогу поділитися своїм досвідом роботи та успішними практиками та проєктами, однією з яких була Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка з питанням "Краєзнавча робота як провідний напрямок діяльності бібліотек Куяльницької громади". Доповідь бібліотекаря краєзнавчого відділу Надії Балабан була підкріплена змістовним відеоматеріалом про краєзнавчий альманах "Ягорлицький ключ" та громадський проєкт "Євген Чикаленко. Повернення із забуття", які наглядно продемонстрували колегам нові можливості наших фахівців: від написання проєктів,  упорядкування краєзнавчих матеріалів та випуск альманаху, розробки інформаційних мобільних виставок до створення яскравих сучасних промороликів. Приємно, що праця Публічної бібліотеки була високо оцінена колегами з області, про що вони активно писали у чаті конференції.

Цікавим та корисним для нас був досвід роботи обласної бібліотеки для юнацтва ім. Маяковського, Ізмаїльської міської бібліотеки для дітей, бібліотек Балти, Любашівки, Татарбунар.

Семінар пройшов динамічно, цікаво та активно.

Детальніше - на блозі бібліотеки

Переглядів: 1221 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz