Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Тренінг "Я - медіаграмотний"
11:12 AM
Тренінг "Я - медіаграмотний"

 Бібліотекарі - на шляху до медіаграмотності

 

18-19 листопада  в Одесі завершена друга хвиля  тренінгів «Я - медіа грамотний». Учасниками даного тренінгу стали і  молоді бібліотекарі Котовської центральної районної  бібліотеки  Ольга Волкунович та Інна Вербицька.
Захід проходив в рамках
проекту «Програма медіа грамотності для громадян», який виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади, у партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та  StopFake. Метою проекту є посилення стійкості громадян перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації.
В рамках проекту передбачено розробку навчальної програми по медіа грамотності, підготовку тренерів, які будуть проводити тренінги для громадян, а також інформаційну компанію для підвищення обізнаності громадян в питаннях протидії пропаганді та маніпуляціям. Участь у тренінгу передбачає не тільки отримання знань,а й їх  передачу  мінімум 30 особам.
Наших молодих фахівців вразила атмосфера злагодженості, зацікавленості, активності, яка панувала на тренінгу на протязі двох днів. Практично весь тренінг був  пронизаний прикладами з практик: статті, відео, заголовки - реальні матеріали, що  обговорювалися  та аналізувалися всією аудиторією.
Тренінг допоміг бібліотекарям   зрозуміти головні принципи роботи медіа, проаналізувати свій медіапростір, познайомитись з механізмами медіавпливу та перейти до більш свідомого сприйняття інформації, навчитись більш чітко визначати пропаганду, фейки, маніпуляції в медіа, аби не потрапити під їх вплив. Отриманими знаннями протистояння інформаційним зливам бібліотекарі готові поділитися з колегами та читачами.
За умов сучасної інформаційної революції, розбудови потужного електронного інформаційного простору бібліотекарям просто необхідно володіти основами медіаграмотністі для роботи з громадою.

Детальніше  про тренінг читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 719 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz