Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Грудень » 11 » Тиждень правових знань
12:09 PM
Тиждень правових знань

Тиждень правових знань в бібліотеках Куяльницької громади

 

Ураховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, Указом Президента України започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

В рамках Тижня права бібліотеками Куяльницької громади була проведена низка різноманітних правових заходів.

Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Саме тому більшість правових заходів в бібліотеках проводиться з користувачами-дітьми.

Центральна дитяча бібліотека протягом тижня знайомила дітей  з літературою, представленою на виставці-інформації «Знай свої права». Найбільше дітей зацікавили повчальні лялькові  справи, в ході яких розглядались ситуації порушення прав казкових героїв та підтвердження їх відповідними статтями Конституції України.

В Малофонтанській бібліотеці для читачів-дітей була презентована книжкова виставка "Право і закон у  твоєму житті". Також зі своїми правами та обов’язками  відвідувачі познайомились переглянувши відеоперегляд «Свої права ти добре знай, їх шануй і поважай».

Інформаційна година "День правових знань. Права. Гарантії. Захист» з учнями 7-х класів була проведена в бібліотеці-філії села Новоселівка. Завідуюча бібліотекою Олена Швець розкрила зміст понять "права" та "обов'язки", ознайомила з документами, що захищають права дитини: Декларацією прав дитини, Конституцією України. Найбільше дітей  зацікавила гра-вікторина "Чи знаю я свої права?  Чи знаєте ви...", в ході якої розглядались ситуації порушення прав казкових героїв та підтвердження їх відповідними статтями Конституції України. Читачі познайомились і з книжковою виставкою "Ти - людина, значить, маєш права", на якій представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки.

Для юнацтва та дорослих користувачів центральна бібліотека підготувала правову книжкову викладку "Правники - суспільству", з якою може ознайомитись кожен бажаючий і, гортаючи сторінки юридичних довідників, доступних для пересічного читача, знайти відповідь на хвилююче його питання, дізнатись, як правильно поводитись в конфліктній ситуації, як захистити себе від шахраїв.

Більше фото - на на блозі ЦБС

Переглядів: 1409 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz