Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Квітень » 4 » Тиждень дитячого та юнацького читання
12:10 PM
Тиждень дитячого та юнацького читання

Дитина читає - Україна процвітає

 

Кожного березня в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який стає справжнім святом для юних читачів. Під час Тижня дитячого читання в бібліотеках країни та нашого району проводяться численні масові заходи з метою популяризації серед дітей читання книги і бібліотеки, як скарбниці знань.

«Дитина читає – Україна процвітає»  - під такою назвою відбулась низка цікавих заходів в бібліотеці селища Борщі, проведених бібліотекарем Оксаною Перебітюк з 27 по 31 березня.

Тиждень читання розпочався вікториною "Книга - мудрий, старий друг, книга знає все навкруг", під час якої юні читачі не тільки відповідали на запитання вікторини, а й пригадали правила поводження з книгою, відгадували загадки, розповідали прислів'я, грали в ігри та ознайомились з книжковою виставкою "Країна казкова - країна книжкова".

Наступного дня, 28 березня, діти завітали до бібліотеки на діалог "Чи потрібно читати книжки?", в ході якого діти разом з бібліотекарем обговорювали питання про роль книги в житті людини та прийшли до висновку, що  читати книги - це й модно і престижно.

29 березня в бібліотеці було організовано пізнавально-оглядову екскурсію "Дім, де живуть книги". Бібліотекар ознайомила дітей з книжковим фондом бібліотеки, з правилами користування книгою та бібліотекою, розповіла їм про алфавітний та систематичний каталог, проінформувала про нові надходження літератури для дітей.

30 березня діти були запрошені на бібліотечний урок з історії розвитку книги "Як книга прийшла до людей" та запропонувала подивитись відео презентацію  "Як книга прийшла до нас."

В останній день Тижня в бібліотеці була проведена літературна вікторина для самих маленьких читачів "Ми подорожуємо по казках", де дітки відгадували загадки, розгадували кросворди, грали в ігри.

А наступного дня естафету цікавих заходів для дітей Борщівської громади підхопила бібліотекар села Борщі Наталія Іванкова, яка  1 квітня, у всесвітній День сміху, запросила дітей на літературне читання "Сміємося разом". У виконанні кожного із запрошених прозвучав смішний дитячий вірш або гумореска. Але найбільш гучні оплески отримала гумористична сценка  "Баба Палажка та баба Параска на ярмарку", з улюбленими всією країною героїнями "Кайдашевої сім'ї" Івана Нечуя-Левицького, над гострим та дотепним язиком яких сміється вже декілька поколінь читачів. 

Цікавим заходом для учнів 1-3 класів Гидеримської школи стала зустріч з казкою "Країна книжкова - країна казкова". Завідувачка сільською бібліотекою Василиса Полуденна ознайомила дітей з новими книжками та запропонувала діткам взяти участь у різноманітних іграх, вікторинах та конкурсі малюнків.

Завершуючи заходи, бібліотекарки  бажали  своїм юним читачам ніколи не розлучатися з найдорожчим другом - Книгою, бути добрими друзями бібліотеки, наказували берегти та шанувати книжки.

 Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 603 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz