Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Лютий » 15 » Так ніхто не кохав...
6:24 PM
Так ніхто не кохав...

Так ніхто не кохав...

В этот день покровитель любви Валентин

Наполняет сердца своим светом.

Целый год будет виться любви серпантин,

Целый год будем помнить об этом.

Цілий рік будуть згадувати цьогорічний День Святого Валентина і студенти Котовського медичного училища, які завітали на літературно-поетичний вернісаж "Так ніхто не кохав..." в центральну районну бібліотеку. І хоча за вікном не весна, а холодний, морозний лютий, всі юнаки та дівчата в цей день - в очікуванні справжнього дива... В цьому віці до них приходить перше кохання, перші поцілунки, перші сльози радощів та розчарувань.

Затишна читальна зала бібліотеки вмістила одночасно дві групи майбутніх медпрацівників району. І книжкова виставка "Любов - наснага, любов - журба", і святково прикрашене різнокольоровими повітряними кульками бібліотечне приміщення налаштовували на святковий ліричний лад.

Поетична естафета, присвячена коханню, яка простяглася через віки, від Луї Арагона до Олександра Кочеткова, відкрила святковий захід. Натхненно та душевно у виконанні ведучіх свята  О. В. Попової та Л. Є. Лукянчук звучали ліричні строки Пушкіна, Тютчева, Блока, Єсєніна, Цвітаєвої, Рождественського про велике почуття, заради якого люди здійснюють подвиги та дива. Перед силою кохання безсилі моря і гори, відстань і час, сили людини і сили природи. Чудові вірші про всеперемагаюче кохання влучно доповнювали романси та пісні, які лунали з комп'ютерів Інтернет-центру.

А продовжилось свято закоханих розважальною програмою "Перехрестя кохання", яку підготувала та провела для молоді бібліотекар Н. І. Балабан. Переможці різноманітних конкурсів виявили неабиякий кругозор та загальну ерудованість, тому що питання вікторин та завдання передбачали знання не тільки творів видатних письменників, а й автобіографічні відомості про знаних художників, акторів, льотчиків. За правильні відповіді учасники отримували кольорові "валентинки", за кількістю яких і визничали переможців. Переможці нагороджувалися сувенірами з святковою символікою та солодощами.


Зі жвавим інтересом відгукнулась молодь і на конкурс "Комплимент для коханого". Виявилось, що не так багато слів для коханої людини є  в словарному запасі сучасної молоді. Навіть, з дружніми підказками з залу на апельсиновому "їжачкові" залишилися чимало голочок, де кожна голочка - щирий комплимент.

А ще були конкурси про знання фільмів про кохання, малювання портретів коханих із завязаними очима, які визвали радість та щирий сміх присутніх у залі. Велику зацікавленість викликав конкурс "Шпигунська валентинка", прочитати яку стало по силам самому кмітливому учаснику програми.

На фіналістів (тих, хто набрав найбільшу кількість "валентинок") очікувало останне випробування на знання відомих афоризмів та прислів'їв про кохання. Переможцем став хлопець, але, як справжній джентельмен,  подарував солодкий приз своїй суперниці.

Учасники вернісажу кохання покидали бібліотеку з гарним настоєм, "валентинками" з афоризмами великих людей про кохання та традиційними для цього свята шоколадними цукерками.

 

Ми впевнені, що для цих молодих людей любовний серпантин тільки починається і символічно, що він починається в бібліотеці, де на книжкових сторінках вічно живе любов.

Переглядів: 5109 | Додав: Olga | Теги: Зустріч, поезія, виставка, ігри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz