Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Жовтень » 25 » Школа молодого бібліотекаря
3:55 PM
Школа молодого бібліотекаря

І знову навчання!

 

25 жовтня відбулось друге заняття в "Бібліотечному ліцеї" центральної бібліотеки. Темою уроку для молодих бібліотекарів-початківців стала соціокультурна діяльність бібліотечного закладу.

Методисти Віра Фарфурак та Раїса Карп познайомили з головними напрямками, за якими працюють бібліотеки комунальної установи, спрямованими на забезпечення освітніх, інформаційних, естетичних та дозвільних потреб користувачів та формування позитивного іміджу громади.

Це національно-патріотичне, правове, екологічне виховання, краєзнавчо-пошукова діяльність, популяризація художньої літератури, залучення дітей та молоді до читання.

Учасники ліцею були ознайомлені з організацією та методикою проведення традиційних масових заходів: дитячих тематичних ранків, літературних вечорів, вікторин, конкурсів, квестів, історико-патріотичних годин.

Велику цікавість у дівчат-бібліотекарок викликала можливість втілення в роботу великого переліку інноваційних соціокультурних заходів, які можна проводити з використанням сучасних цифрових технологій.

Особливий акцент був зроблений на організації книжкових виставок як своєрідної візитної картки кожної бібліотеки та дієвого засобу розкриття книжкового фонду, популяризації літератури та залучення дітей та підлітків до читання.

Бібліотекарі дізнались про традиційні та інноваційні види виставок, етапи їх підготовки та організацію презентацій для користувача.

Окремим питанням був облік та планування соціокультурної роботи бібліотечного закладу.  Отримані знання були закріплені практичними завданнями.

Навчання триває!

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 118 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz