Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Березень » 12 » Шевченківський тиждень "Тарасові березини"
4:53 PM
Шевченківський тиждень "Тарасові березини"

Шевченківський калейдоскоп

 

12 березня в центральній бібліотеці КУ Публічна бібліотека ім. Євгена Чикаленка  в рамках Шевченківського тижня "Тарасові березини" відбувся  захід - «Шевченківський калейдоскоп» для студентів Подільського професійного ліцею (куратор Олексій Янкевич).

Юнаки  уважно слідкували за швидкою  зміною  подій, та картин з насиченого подіями життя та багатогранної творчості Тараса Шевченка, презентованих бібліотекарями Інною Вербицькою, Ольгою Волкунович та Віталієм Бензаром.

Сьогодні Шевченко живе серед нас. Сучасні співаки і музичні гурти  збирають зали й заряджають енергетикою Тараса Шевченка  піснями  на  його вірші. Протягом заходу в залі бібліотеки шевченкові «Думи мої», «Бандуристе, орле сизий», «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні сучасних українських вокалістів.

Жвавий інтерес викликав трейлер на художню кінострічку Олександра Денисенка “Тарас. Повернення” про три місяці життя Тараса на засланні в Казахстані.  

Затамувавши подих, юнаки слухали  бійців 3-ї штурмової бригади, які записали потужне відео до 210-ї річниці народження Тараса Шевченка, знаходячись на нулі.

За живе зачепив присутніх вірш молодого українського автора Дениса Кримського, якого в мережі називають «сучасним Шевченком» і творчість якого співзвучна Тараса.

Інформаційним та пізнавальним для молоді став огляд-презентація книжкової виставки «Погляд крізь віки» від заступника директора Людмили Бензар, розробленою бібліотекарем відділу абонементу Людмилою Поросятковською.

Яскравим блоком заходу стало знайомство з виставкою сучасного українського художника Олександра Грехова «Квантовий стрибок Шевченка».

Наостанок юнаки отримали в подарунок підготовлені бібліотекарями меми з крилатими висловами Шевченка, які є яскравим доказом популярності поета серед сучасної молоді.

Детальніше - на блозі бібліотеки

Переглядів: 26 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz