Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Березень » 10 » Шевченківський тиждень
12:22 PM
Шевченківський тиждень

З Кобзарем у серці

 

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Таким іменем для нас і для усього світу є ім’я видатного Кобзаря, патріота України та її великого сина Тараса Григоровича Шевченка. Кожного березня в закладах культури Куяльницької громади проходить «Шевченківський тиждень», який циклом масових заходів вшановує пам'ять Великого Українця, і цей рік не став винятком.

Розпочала цьогорічний "Шевченківський тиждень" поетична панорама "Поезія Шевченка - то музика народної душі", яку підготували працівники центральної бібліотеки. Першими учасниками заходу стали підопічні Подільського РВ №2 центру пробації в Одеській області.

В Новоселівській сільській бібліотеці відбулась літературна година "Рідний і знайомий образ Кобзаря". Відвідувачі ознайомилися з життям та творчою спадщиною поета, відгадували, в якій книзі зібрані поезії Шевченка, за допомогою кросворда, відповідали на питання літературної вікторини "Чи знаєш ти Шевченка?",  складали слова із відомих творів Шевченка конкурс "Переплутанка" та "Ланцюжок", знайомились з книжковою виставкою-портретом "Тарас Шевченко - славетний син України".

Бібліотека селища Борщі (Зірниця) запропонувала своїм читачам літературну гру "Згадаймо Шевченківське слово". Присутні прийняли участь у вікторині "Доля генія", розв'язували кросворди, вставляли пропущені літери у віршах письменника, складали прислів'я та пазли до творів  Шевченка. Діти згадували та декламували улюблені твори поета та познайомились з книжковою виставкою "Велич Шевченкового слова".

В бібліотеці села Малий Фонтан пройшов літературно-музичний вечір "З кобзарем у серці" та  презентація книжкової виставки "Живе і вічне слово Кобзаря".

В Косівській бібліотеці відбувся поетичний вернісаж "Тарас Шевченко - художник слова та поезії", презентація книжкової виставки "Вдивляється Тарас у душу України" та голосні читання улюблених віршів Тараса Шевченка.

Бібліотека села Ставки зібрала своїх читачів на поетичну годину «Нескорена українська душа».

Поетична година Соболівської сільської бібліотеки пройшла під назвою «Поетичними стежками Кобзаря».

Бібліотека села Вишневе зібрала юних та дорослих читачів на літературно-музичну годину  «Правди вільності пророк, великого свого  народу».

Бібліотека села Гидерим підготувала для своїх користувачів літературну годину "Натхнене слово Кобзаря".

В бібліотеці села Куяльник відбулись Шевченкові читання "І на оновленій землі".

Віртуальна подорож Тарасовими шляхами "Шевченків край" та поетично-літературна година "Твоя дума, твоя пісня не вмре, не загине" із декламуванням віршів Тараса Шевченка пройшли в Чубівській сільській бібліотеці.

В бібліотеці села Борщі пройшла презентація книжково-ілюстрованої виставки "Наш незабутній Шевченко-Кобзар" та голосні читання улюблених віршів.

Презентація книжкової виставки "У кожнім серці небайдужим - безсмертне слово Кобзаря" та вікторина для учнів 2-5 класів "Своїм сином пишається Україна" відбулась в бібліотеці села Стара Кульна.

Читали вірші великого Кобзаря і маленькі відвідувачі Федорівської сільської бібліотеки. Стали вони цього дня і учасниками конкурсу малюнку до вірша Т. Шевченка «Село».

Презентації книжкових виставок-портретів, виставок-вшанувань до 209-ої річниці Т.Г. Шевченка пройшли в ряді інших бібліотек громади. Зокрема, в Гоноратській бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Тарас Шевченко - любов і святиня українського народу».

В центральній дитячій бібліотеці діє книжкова виставка «Геній і пророк українського народу».

Бочманівська сільська бібліотека презентує книжкову виставку «Доля, осяяна талантом».

Мардарівська бібліотека запрошує на знайомство з книжковою виставкою  «Тарас Шевченко – України син».

В бібліотеці села Нестоїта оформлена книжкова виставка "Вічне слово Кобзаря", яка супроводжується оглядом літератури.

Виставка-бесіда "Шевченківська доба" розгорнута в бібліотеці для мешканців села Любомирка.

Краєзнавчий відділ центральної бібліотеки «КУ Публічна бібліотека ім. Євгена Чикаленка» презентував краєзнавчий збірник "Шевченкіана Одещини" на сторінках групи "Краєзнавчий гід"

В селах Бочманівка та Нестоїта 9 березня, в день народження Тараса Шевченка, громада вшанувала пам’ять великого поета покладанням квітів до підніжжя стели Шевченку.

Пізнати велич Тарасового слова, дізнатися цікаві, маловідомі факти з життя Тараса Шевченка, пройтися шляхами Великого Кобзаря зможуть всі бажаючі, завітавши до нашої бібліотек.

Більше фоото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 387 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz