Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Січень » 26 » Семінар-нарада бібліотечних працівників громади
1:24 PM
Семінар-нарада бібліотечних працівників громади

Підсумки і перспективи роботи бібліотек Куяльницької громади в умовах воєнного часу

 

26 січня відбувся перший в цьому році семінар-нарада бібліотечних працівників комунальної установи «Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради» під назвою «Підсумки і перспективи роботи бібліотек Куяльницької громади в умовах воєнного часу».

Відкрила семінар директор Світлана Дюгаєва, яка наголосила, що головними напрямками роботи бібліотек громади в 2024 році буде національно-патріотичне виховання та формування національної свідомості усіх категорій користувачів, вшанування пам'яті полеглих захисників України – наших земляків, цифрова освіта бібліотекарів та користувачів.

Важливим питанням цього року стає поповнення книжкових фондів новою літературою, і потрібно активізувати пошук конкурсів від міжнародних благодійних організацій та книжкових видавництв країни, які допомагають бібліотекам отримати новинки літератури.

Продовжили семінар практичні питання та консультації:  аналіз основних показників діяльності роботи бібліотек-філій установи за 2023 рік, основні вимоги щодо виконання статистичної звітності, рекомендації щодо планування соціокультурної роботи бібліотек-філій довела до фахівців завідувачка методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак.

Висвітлення роботи бібліотечних закладів громади в мережі інтернет, зокрема ведення бібліотечних блогів, сторінок в Фейсбуці, облік звернень, періодичність оновлення інформаційних дописів, як основних показників статистичної звітності сучасної бібліотеки, було темою виступу заступника директора Людмили Бензар.

На головних акцентах роботи з дітьми, зокрема участі у всеукраїнських конкурсах, які будуть проходити в першому кварталі 2024 року, детально зупинилась завідуюча центральною дитячою бібліотекою Олена Зінченко.

Урочистим моментом семінару стало вручення подарунків для нагородження дітей - лідерів читання 2023 року.

Про те, що краєзнавчий конкурс «Наші сини і доньки – захисники України» в рамках щорічного огляду-конкурсу «Мій рідний край, моя земля», розпочатий в 2023 році, буде тривати і цьогоріч, доповіла присутнім бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, підкресливши. Збираючи інформацію про своїх земляків, ми зберігаємо гідну пам'ять та виказуємо пошану нашим воїнам, які мужньо захищають нашу країну, боронять її навіть ціною свого життя. 

Питання щодо цьогорічного переобліку книжкових фондів та продовження роботи з актуалізації фондів в умовах російської агресії стали основою методичної консультації бібліотекаря відділу комплектування та обробки літератури Ірини Пашори.

Так як семінар проходив напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, працівникам сільських бібліотек-філій був представлений в якості показового заходу усний журнал «Свіча Голокосту не згасне».

Закінчив семінар повторний інструктаж з охорони праці та техніки безпеки.

Як завжди, перший семінар року був великим, насиченим інформацією та пройшов в діловій робочій атмосфері.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 108 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz