Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Січень » 30 » Семінар бібліотекарів громади
12:55 PM
Семінар бібліотекарів громади

Національно-патріотичне виховання як провідний напрямок діяльності бібліотечних закладів громади в 2023 році

 

27 січня відбувся перший в цьому році семінар-нарада бібліотечних працівників комунальної установи «Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради» під назвою «Національно-патріотичне виховання як провідний напрямок діяльності  бібліотечних закладів громади в 2023 році».

На семінар з'їхались бібліотекарі з усіх сіл великої Куяльницької громади. На семінарі була присутня головний спеціаліст відділу розвитку культури та туризму Інна Ардельська.

Відкрила семінар директор Світлана Дюгаєва, яка висвітлила актуальні питання та виклики сьогодення, що постали перед бібліотечною спільнотою громади, наголосивши, що головним напрямком роботи бібліотек стало національно-патріотичне виховання дітей та молоді, формування національної свідомості усіх категорій користувачів, і саме заходам історико-патріотичної тематики бібліотекарі громади повинні приділити найбільшу увагу.

Так як семінар проходив напередодні Дня пам’яті героїв Крут, фахівці центральної бібліотеки підготували показовий захід – майстер-клас з проведення години національної гідності «Невгасимий вогонь української волі». У складі комплексного заходу відбувся історичний хронограф «Герої України. Крути. Перша Незалежність», огляд тематичної книжкової виставки «Героїка трагедії Крут», огляд-презентація репродукцій відомих українських художників та перегляд відеоматеріалу «Бій під Крутами – в національній пам’яті».

Далі працівники бібліотек-філій були ознайомлені з інформацією щодо краєзнавчого конкурсу «Наші сини і доньки – захисники України» в рамках щорічного огляду-конкурсу «Мій рідний край, моя земля», участь у якому візьмуть в 2023 році всі бібліотечні працівники громади.

Продовжили семінар практичні питання та консультації:  аналіз основних показників діяльності роботи бібліотек-філій установи за 2022 рік, основні вимоги щодо виконання статистичної звітності, рекомендації щодо планування масової роботи бібліотек-філій довела до фахівців працівники методико-бібліографічного відділу.

На основних акцентах роботи з дітьми зупинилась завідуюча центральною дитячою бібліотекою Олена Зінченко. Приємним моментом семінару стало відзначення подарунками (павербанками) самих активних бібліотекарів громади за роботу з творчими та обдарованими дітьми.

По закінченні семінару відбувся черговий інструктаж бібліотечних працівників громади з охорони праці та техніки пожежної безпеки.

Як завжди, перший семінар року був великим, насиченим інформацією та пройшов в діловій робочій атмосфері.

Детальніше про семінар-нараду читайте на сторінках блогу бібліотеки

 

Переглядів: 182 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz