Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Травень » 17 » Семінар бібліотечних працівників громади
4:27 PM
Семінар бібліотечних працівників громади

На варті культури нації

 

7 травня в центральній бібліотеці КУ "Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради" відбувся семінар бібліотечних працівників "Сучасні аспекти діяльності бібліотек громади". Так як семінар проходив напередодні Дня вишиванки, бібліотекарі з усіх куточків нашої громади з'їхались на захід в святкових вишитих сукнях та сорочках.

Відкрила семінар директор установи Світлана Дюгаєва, яка познайомила фахівців з викликами сьогодення та актуальними питаннями, що стоять перед бібліотечною спільнотою громади. Світлана Миколаївна представила бібліотечним працівникам нового начальника відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Надію Красовську. Очільник культури привітала учасників семінару з наступаючим святом, відмітила високій рівень бібліотечних фахівців нашої громади та висловила сподівання на подальшу активну та плідну співпрацю всіх структурних підрозділів культури на благо мешканців громади. 

Основні питання систематизації бібліотечної документації щодо нових форм звітності бібліотек висвітила в своїй доповіді завідувачка методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак.

Про важливість та особливості обліку електронних ресурсів та віртуальних користувачів бібліотечних філій доповіла заступник директора Людмила Бензар.

Про інноваційні, креативні форми заходів з популяризації книги та читання в рамках Стратегії розвитку читання на 2023-2025 роки розповіла присутнім методист Раїса Карп.

На головних акцентах роботи з користувачами-дітьми в рамках даної Стратегії розвитку читання детально зупинилась завідувачка центральною дитячою бібліотекою Олена Зінченко.

Її доповідь доповнила завідувачка відділом обслуговування центральної дитячої бібліотеки Марія Лунга, наголосивши на особливостях проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання-2023", який стартує у червні і буде підводити підсумки у серпні.

Про вимоги щодо проведення краєзнавчого конкурсу "Так виникає нація героїв" в рамках щорічного огляду-конкурсу "Мій рідний край, моя земля" нагадала фахівцям бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан.

Інформаційно наповнений огляд новинок літератури, яка надійшла до бібліотек громади, провела завідувачка відділом обслуговування користувачів центральної бібліотеки Інна Вербицька.  Огляд супроводжувався яскравою презентацією, яка проілюструвала найцікавіші книжкові новинки за галузями знань.

Продовжився захід цікавим, змістовним майстер-класом з проведення Дня вишиванки "Вишиванка - духовна броня нації", сценарій якого розробили працівники центральної бібліотеки  - завідувачка медіацентром Ольга Волкунович та завідувачка відділом обслуговування користувачів Інна Вербицька.

А завершився семінар спільним фото на бібліотечних сходинках для участі у святковому флешмобі Подільської райдержадміністрації "Подільщина у вишиванці".

Детальніше про семінар - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 272 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz