Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Грудень » 8 » Семінар бібліотечних працівників
3:40 PM
Семінар бібліотечних працівників

Плануємо. Консультуємо. Рекомендуємо

 

8 грудня в центральній бібліотеці  КУ «Публічна бібліотека ім. Є. Чикаленка Куяльницької сільської ради» відбувся семінар з планування роботи бібліотек громади на наступний рік "Актуальні питання та виклики сьогодення, які стоять перед бібліотечною спільнотою громади у 2024 році".

Відкрила семінар начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Надія Красовська, яка подякувала бібліотекарям громади за активну роботу протягом року, за участь у благодійних заходах, акціях та виразила впевненість, що і в наступному році бібліотечна справа в громаді залишиться на гідному рівні.

Директор комунальної установи Світлана Дюгаєва наголосила, що  2024 рік ставить перед публічними бібліотеками країни та Куяльницької громади, зокрема, нові вимоги, які є актуальними викликами сьогодення. Головними напрямками бібліотечної діяльності залишається промоція читання як життєва стратегія, цифрова і медійна грамотність,  актуалізація книжкових фондів, до яких з нового року додається психологічна допомога громадянам в рамках проєкту «Мистецтво допомагати» від МКІП.

Ще три важливих напрямки бібліотечної роботи - популяризація та підтримка української мови та культури, безбар’єрність та участь у всеукраїнських соціологічних дослідженнях – охарактеризувала присутнім заступник директора Людмила Бензар.

Методичну консультацію сільським бібліотекам по плануванню на 2024 рік та звітності за 2023 рік, рекомендації щодо основних календарних та ювілейних дат на 2024 рік надала завідуюча методико-бібліографічним відділом Віра Фарфурак. Також були детально розглянути основні пункти статистичної звітності згідно інструкціям по заповненню нових звітних форм бібліотечних закладів.

 З особливостями планування роботи з користувачами-дітьми поділилася з присутніми завідуюча центральною дитячою бібліотекою Олена Зінченко, зупинившись на важливих конкурсах та акціях 2024 року, в яких буде брати участь наша установа.

Основні завдання краєзнавчої діяльності бібліотек у 2024 році, питання щодо умов  щорічного конкурсу «Мій рідний край, моя земля» підняла перед присутніми фахівцями бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан.

Практичні питання щодо актуалізації бібліотечного фонду в умовах військової агресії російської федерації (основні вимоги щодо вилучення літератури, аналіз стану роботи на сьогоднішній день) склали основу виступу бібліотекаря відділу комплектування та оброки фонду Ірини Пашори.

Завершував семінар повторний інструктаж з охорони праці та техніці безпеки зважаючи на складні погодні умови нинішньої зими.

Як завжди, семінари пройшли в жвавому робочому ритмі. Планували майбутню роботу з  надією на те, що всі бібліотечні заклади будуть працювати в повному обсязі, в повну силу на потребу і розвиток громади.

По закінченні семінару бібліотекарі взяли участь у благодійній акції "Подаруй тепло захиснику" по збору коштів для виготовлення окопних свічок. Учасники семінару зібрали 5000 гривень на придбання парафіну . Ми вдячні всім, хто приєднався до бібліотечної акції!

Більше фото - на блозі бібліотеки

 

Переглядів: 165 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz