Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Березень » 12 » Робота бібліотек з внутрішньо переміщеними особами
12:30 PM
Робота бібліотек з внутрішньо переміщеними особами

Бібліотечні послуги для внутрішніх переселенців

 

Найважливішим напрямом роботи бібліотек України сьогодні  стала допомога людям, які внаслідок окупації Криму та проведення антитерористичної операції на сході України були змушені покинути рідні домівки в зонах конфлікту, побоюючись за своє життя та здоров'я. Бібліотеки Котовського району вже почали працювати з переселенцями, щоб допомогти їм легше адаптуватися на новому місці. Отримавши необхідні знання під час тренінгу «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переселеними особами» в рамках міжнародної програми "Бібліоміст", наші заклади одразу запровадили їх в практику своєї роботи.

Центральна районна бібліотека створила на власному сайті окрему сторінку "Інформація для ВПО" (осіб, переміщених в межах країни). На даному ресурсі зібрані матеріали, які стануть в нагоді переселенцям: дорожня карта для людей, переміщених в межах країни для вирішення питань соціального захисту та забезпечення першочергових потреб з інфографікою, контактами державних установ та багато якою іншою корисною інформацію.

Крім  інтернет-ресурсів, бібліотеки району готові надавати переселенцям і свої традиційні послуги: обслуговування книгою, залучення до масових заходів, в разі необхідності - обслуговування на дому, інформування про новини в законодавстві для даної категорії та інші. Прикладом такої діяльності є робота бібліотеки станції Борщі. Завідуюча бібліотекою Трояновська Г. М., нещодавно спілкуючись з жінками-переселенцями з Луганської області Чепкаленко Т. О. (м. Стаханов) та Олександровою О. В. (м. Первомайськ), їх дітьми та онуками, розповіла про сучасні можливості сільської бібліотеки та інформаційний ресурс, який стане їм в нагоді, де вони зможуть отримати відповіді на усі свої запитання.  Ганна Михайлівна пообіцяла мешканцям зі Сходу посильну допомогу зі свого боку та наголосила, що двері сільської бібліотеки для них завжди відкриті.

Внутрішніх переселенців обслуговує сьогодні і центральна районна бібліотека, працівники якої не тільки підбирають необхідні книги, надають актуальну інформацію,  а й готові завжди підтримати людей душевною розмовою або доброю порадою.

Детальніше читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1311 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz