Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Листопад » 13 » Робочі будні Куяльницької ЦБС
2:28 PM
Робочі будні Куяльницької ЦБС

"Про непомітну бібліотечну роботу..."  Будні Куяльницької ЦБС

 

Бібліотеки Куяльницької ЦБС продовжують працювати в умовах карантину. І, хоча, бібліотечне життя не вирує сьогодні в наших залах, користувачі, незважаючи на комфортні умови, взявши книги поспішають покинути приміщення, - роботи не стає менше.

Відрадно, що проєкти, втілені в життя бібліотекарями були і залишаються на часі. Інтерес до книги стрімко росте. Все більше наших користувачів звертаються за літературою, яку ми пропонуємо на наших сторінках і групах у Фейсбуці: "Книга бібліотечна", "В обіймах слова",  "Літературний проєкт 12". Збільшилась кількість підписників на "Бібліотечний меридіан" і "Краєзнавчу медіатеку".

Багаторічна, кропітка краєзнавчо-пошукова  робота наших бібліотекарів  нарешті оцінена і затребувана великою аудиторією.

Щодня до нашої групи у Фейсбуці додаються люди, небайдужі до  минувшини, яким хочеться доторкнутися до життя своїх пращурів, дізнатися про місцеві легенди, побачити фотографії пам'яток, що збереглися, пожалкувати про те, що  не вдалося залишити для наступних поколінь, прочитати про непрості долі простих людей, крізь призму яких можна пізнати історію краю. Група  стала для них майданчиком, де можна поділитися цікавими фактами, побажаннями, зауваженнями.

Наші доробки дали можливість громаді достойно вийти на міжнародний грант. В єдиному ряду з молодими, креативними очільниками громади, з досвідченими спеціалістами культури, бібліотекарі приймають участь у тренінгах, фестивалях, конференціях з розвитку туристичної привабливості нашого краю. Дуже хочеться, щоб до цієї важливої роботи долучилися і вчителі-історики, краєзнавці, журналісти.

Матеріал, зібраний  по крупиці простими бібліотекарями на сторінці "Краєзнавчий гід", сьогодні є  краєзнавчою базою для всієї громади. Не маючи  в наявності  книжкових видань про нашу історію в своїх фондах, бо їх взагалі було дуже мало, бібліотекарі сьогодні готують  до друку альманах "Ягорлицький ключ"(назва є брендом зеленого туризму Куяльницької громади), в якому ми розповімо про  походження наших сіл,  про шляхетні роди, які залишили по собі багато назв для наших населених пунктів, про цікаві факти та події з історії нашого краю,  про життєві історії  видатних земляків і простих людей, які залишили свій слід в житті громади.

Чи легко це зробити фізично? Скільки часу займає обробка і підготовка матеріалів? Відповідь знають фахівці, яким доводилось з цим стикатися. Ми взялись за таку велику роботу - тому, що  це цікаво для наших користувачів і користується попитом.

Коли ми чуємо, що бібліотекарі  мало працюють, стає дуже прикро. І досі нашу працю  чомусь виміряють  показниками за стандартами піввікової давнини (1979 року), не враховуючи новітні бібліотечні послуги і реальну роботу, яку виконують сьогодні фахівці. Знецінити можна будь-що і будь-кого..., але коли зусилля, досвід і старання не залишаються поза увагою і затребувані людьми - відчуваєш себе щасливим!

Більше фото - на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1088 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz