Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Грудень » 25 » Різдво Христове
1:43 PM
Різдво Христове

Свято Різдвяної зірки

 

Напередодні одного з величніших свят - Різдва Христового, в читальній залі центральної бібліотеки КУ «Публічна бібліотека ім. Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради» відбулося святкове засідання  поетичного салону «Бестселер» під назвою «Сяйво Різдвяної зірки».

Перед початком засідання всі члени салону вшанували пам’ять  Михайла Гнатовича Нізовцова,  який 1 грудня пішов з життя. Валентина Присяжна зберегла його «Заповіт», який зачитала Надія Балабан. Хвилина мовчання – данина пошани талановитій людині.

«Свято Різдва – найзначніше зимове свято, яке приходить до людей морозної ночі в годину опівнічної храмової служби в сяйві свічок, у світлі зірок, співі хорів. Небо і земля славлять Різдво Христове. На землі запановує мир,  серця людей наповнюються доброю волею, а душа людська звільняється від земного, очищається і поринає в осягнення дива народженого Бога» - саме цими словами розпочалася зустріч.

Надія Балабан привітала всіх присутніх з  святом, розповіла про свято Різдва Христового, а Інна Вербицька продемонструвала відеоролик «Традиції святкування Різдва на Україні», який підготувала Ольга Волкунович.

Кожен з присутніх поетів-аматорів, а це - Любов Бойко, Наталя Кулик, Валентина Присяжна, Світлана Пирогова, Людмила Курченко, Степан Черноволюк, Людмила Гожа, Катя Синько, Ольга Пінчевська  та її сестра Марина, гість «Бестселеру», Валентина Мельниченко, поринули у світлі святкові  спогади про  традиції святкування в різних регіонах, де народилися присутні, спогади про дитячі сподівання та віру у різдвяні дива, веселі пустощі і народні колядки. І, звичайно, прозвучало багато нової поезії, присвяченої народним святам.

Сміх, дотепні жарти, веселі колядки створили добру, домашню атмосферу, що панувала протягом усієї зустрічі.

Працівники бібліотеки підготували і розважальну програму: були і цікаві передбачення на цукерках,  і жартівливі гадання на наступний 2024 рік, і гуморески, які майстерно читав  Степан Черноволюк.

На закінчення такої теплої, атмосферної зустрічі Надія Балабан подякувала всіх членів салону за плідну співпрацю і від імені керівництва центральної бібліотеки подарувала  кожному різдвяний подаруночок - блокноти з ручками для написання нових поезій.

Різдво – це найкраще свято для будь-якого українця. І жоден ворог не здатен відібрати у нашого народу жагу до життя і потребу в різдвяній молитві за мир і Україну. Нехай новонароджене Дитя благословляє Ваші родини, а сяйво Різдвяної зірки освітлює майбутній мир і перемогу нашого народу.

Христос Рождається, Славімо його!

Більше фото – на блозі бібліотеки

Переглядів: 125 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz