Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Липень » 1 » Районне свято "Вишнева моя Україна"
9:54 AM
Районне свято "Вишнева моя Україна"

У вишневому полоні

 

25 червня в селі Вишневе відбулося свято "Вишнева моя Україна" з нагоди  Дня Конституції України, в рамках якого пройшов щорічний фестиваль вишні, заходи до Дня молоді та "бібліотечний пікнік" "Вишнева вкусняшка", концерт творчих та народних колективів району.
Відкривав свято блок бібліотечних заходів -
"Бібліотечний пікнік".  До уваги глядачів бібліотекарі запропонували книжкову виставку-експозицію "Весь білий світ - то вишні цвіт", яка була представлена у трьох розділах. Перший розділ "Вишня у легендах, обрядах, повір'ях" познайомив присутніх з  легендами та народними повір'ями, гаданнями та прикметами, пов'язаними з вишнею, другий - "Вишня у художньому мистецтві" - запропонував переглянути  картини найвідоміших художників та фото пам'ятників вишні в різних країнах, а третій - "Вишнева вкусняшка" - зібрав рецепти найсмачніших вишневих страв у книжкових виданнях. Кожен із бажаючих зміг взяти з собою флайєр з "Бібліобару" з вподобаним цікавим рецептом виготовлення смачного напою або пухкої випічки.
Родзинкою виставки став четвертий розділ - "Майстрами славиться земля", своєрідна "жива книга", де в якості книжкових видань виступили майстри краю, які продемонстрували всьому загалу ази народного ремесла. Тетяна Холодова з села Комарове поділилася власними секретами виготовлення  щіток для побілки, Григорій Бежан з села Вишневе показав майстер-клас по плетінню корзин, Марія Волошина з села Розалівка познайомила зі старовинними візерунками народної вишивки, а Галина Ряжева презентувала вишиті роботи  нестоїтських майстринь.
Кульмінацією бібліотечного блоку став
"Поетичний нон-стоп" з місцевими поетами, членами літературного об"єднання "Промінь" Михайлом Нізовцовим та Степаном Чорноволюком. Ліричний "Вишневий поцелуй" М. Нізовцова та гумореска "Вишняки" С. Чорноволюка визвали чималу хвилю оплесків від учасників та гостей свята.
На протязі усього свята на бібліотечному майданчику проходив
"Вишневий боді-арт". Мальовничі вишеньки красувалися на обличчях,  на  руках дітей та дорослих, створюючи веселий святковий настрій.
Від бібліотеки естафету заходу прийняли творчі колективи району. Старовинні народні пісні перепліталися з сучасними, зрілі досвідченні колективи з молодими самодіяльними. Кожен з представлених колективів, крім музичного номеру, презентував свою вишневу страву, і до кінця свята столи просто неба ломилися від вишневої смакоти, якою змогли поласувати усі бажаючі.
Щирі посмішки, незабутні враження, професійна майстерність, непорушна єдність, український колорит - все це просто заполонило село Вишневе того теплого червневого вечора.

Детальніше про свято читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 829 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz