Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Вересень » 29 » Презентація краєзнавчого альманаху
8:38 AM
Презентація краєзнавчого альманаху

Презентація краєзнавчого альманаху "Ягорлицький ключ"

 

24 вересня у приміщенні Публічної бібліотеки імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради відбулась презентація краєзнавчого альманаху «Ягорлицький ключ», третє книжкове видання від бібліотечної спільноти громади.

До альманаху увійшли легенди нашого краю, історичні відомості про походження населених пунктів нашої громади, їх назв, історії непересічних земляків, які у «журавлиному ключі» відлетіли у вічність і долями яких написана історія Подільщини. В ньому є і окремі статті істориків та журналістів, і уривки з книг та інтернет-видань, і матеріали Подільського краєзнавчого музею, і розповіді місцевих краєзнавців, і просто спогади старожилів, очевидців далеких історичних подій. Містить видання багато матеріалів про Євгена Чикаленка, уродженця села Перешори, 160-річчя від дня народження якого ми відзначатимемо цього року та на честь якого перейменовано центральну бібліотеку Куяльницької громади.

Збірка видана за фінансової підтримки Куяльницького сільського голови Сергія Паламарчука та депутатського корпусу громади.

На початку заходу директор Публічної бібліотеки імені Євгена Чикаленка Світлана Дюгаєва розповіла присутнім про створення книги, матеріали для якої збиралися бібліотекарями майже 10 років, систематизувалися та готувалися до друку – цілих півроку, та подякувала усім працівникам за їх велику кропітку краєзнавчо-пошукову працю.

Із вітальними словами до учасників заходу звернулися заступник Куяльницького сільського голови з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко, секретар ради Тетяна Костюк, начальник відділу розвитку культури та туризму Куяльницької сільської ради Ольга Шапран, а також співробітники Куяльницької громади, бібліотекарі.

Серед запрошених гостей були прессекретар українського журналіста, письменника, члена Спілки письменників України, НСЖУ, давнього друга нашої бібліотеки, який, нажаль, минулого року покинув цей світ – Богдана Сушинського – його вдова Антоніна Томкіна-Сушинська, яка як вірний соратник і помічник відомого історика, розповіла присутнім про його роботу над дослідницькою статтею про існування єдиної на півдні України в 19 столітті школи лірників в селі Коси.

Також на презентації були присутні директор Подільського краєзнавчого музею Олена Кобилюк та співробітник музею, краєзнавець Володимир Доскач, які зробили свій внесок у створення цього альманаху цікавими матеріалами з історії міста і які подарували бібліотеці декілька примірників власного історико-краєзнавчого дослідження «Бірзула. Маловідомі сторінки історії».

Основою альманаху стали краєзнавчі роботи щорічного огляду-конкурс «Мій рідний край, моя земля», який проходить в усіх бібліотеках громади. Саме тому на презентацію були запрошені усі призери цього конкурсу, починаючи з 2009 року, а найкращі бібліотекарі-краєзнавці були нагороджені пам’ятними призами.

Це завідувачки бібліотеками-філіями села Станіславка Валентина Христич, села Новоселівка Олена Швець та села Гонората Світлана Якубовська.

Слово для вітання було надано і запрошеній на захід переможниці першого конкурсу Ларисі Денисенко, яка тривалий час працювала в бібліотеці села Любомирка, а сьогодні приїхала до нас з Одеської центральної міської бібліотеки ім. І. Франка з книжковим подарунком.

Презентацію альманаху супроводжував цікаві відеоматеріали: відеоролик ТРК Балінформкомпанія про прем’єру книги під час урочистостей з нагоди 30-річчя Незалежності України в селі Бочманівка, відеопрезентація «Краєзнавча медіатека презентує «Ягорлицький ключ», створений бібліотекарями центральної бібліотеки Ольгою Волкунович та Іриною Пашорою, та презентація переможців огляду-конкурсу «Мій рідний край, моя земля» (бібліограф Інна Вербицька).

Ведучими заходу були заступник директора бібліотеки Людмила Бензар та бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, які разом із директором Світланою Дюгаєвою виступили укладачами краєзнавчого альманаху.

Наприкінці заходу усім запрошеним гостям було подаровано по примірнику презентованої книги.

Більше фото - на блозі бібліотеки

Переглядів: 1346 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz