Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Презентація книги О. Корембліта "Огонь Холокоста"
10:40 AM
Презентація книги О. Корембліта "Огонь Холокоста"

Книга-набат Олександра Корембліта

 

12 жовтня в читальному залі Котовської районної бібліотеки відбулося  засідання  літературного об’єднання «Промінь», на якому  знаний поет нашого краю, ветеран війни та праці,  Олександр  Хільєвич  Корембліт презентував свою нову книгу «Огонь Холокоста».
Тема війни та Холокосту настільки болюча, велика та багатогранна, як і кількість людей, що були зранені, замучені та загублені страшними подіями сорокових років минулого століття.  Розповісти, змусити співпереживати, внести свій вклад в збереження пам’яті  про мільйони  убієнних - ось  головна причина появи книги "Вогонь Холокоста". Вона про війну, табори смерті, сирітство, про трагічну долю єврейського народу і сім'ї самого автора, про дитинство колишнього вихованця дитячого будинку на Чернігівщіні.
Відкрила засідання голова творчого поетичного об’єднання «Промінь» Валентина Федорівна Прохода, яка наголосила на великій цінності книги для виховання нових поколінь та побажала Олександру Хільєвичу нових звершень і творчого натхнення.
З виходом 17-ої збірки поезій привітала поета і начальник відділу культури Ольга Михайлівна Шапран, вручила йому  квіти і продемонструвала присутнім черговий творчий диплом автора - лауреата Загальнонаціонального конкурсу "Українська мова - мова єднання"  за збірку поезій "Надвечір'я".
Працівники бібліотеки Олена Попова та Людмила Лук’янчук зупинились на історичних подіях, описаних в книзі  і розповіли про життєвий шлях автора, його особисте відношення до тих подій, які і досі розбурхують пам'ять та викликають біль у мільйонів людей.
А потім до слова був запрошений сам автор. Олександр  Хільєвич розповів присутнім колегам та працівникам  бібліотеки про роботу над книгою,  про своє власне трагічне дитинство, про загибель рідних та близьких. І про те, що він вважав своїм моральним обов’язком нагадати всім нині живучим про Холокост ще раз, щоб він ніколи не повторився. Знаменно, що ця книга побачила світ цього року - року трагічного ювілею "Бабиного Яру."
Колеги - поети Іван Янчевський та Григорій Колесов  висловили свою думку про збірку, про власне відношення до війни, наголосивши на активній життєвій позиції автора, на його небайдужості як до минулих подій, так і подій сучасності.
Людмила Гожа та Ніна Крутцева  багато говорили про душевні якості поета, його енергійність, бажання мандрувати, відвідувати пам'ятні місця України.
Директор Подільської ЦБС Світлана Миколаївна Дюгаєва подякувала поету за його творчий доробок, за тісну співпрацю з бібліотеками, за небайдужість до життя і життєлюбство, а бібліотекар Надія Балабан розповіла як використовується поезія Олександра Хільєвича в роботі краєзнавчого відділу, при проведенні виховних заходів для дітей та юнацтва.
І за традицією кожен з присутніх зачитав вірш з нової збірки автора, який найбільше вразив та запам'ятався кожному з них. Задушевну атмосферу зустрічі  створили і  пісні воєнних часів  під акомпанемент  баяну Степана Червонолюка.

 


Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 617 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz