Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2024 » Січень » 22 » Пам'яті поета і воїна
4:19 PM
Пам'яті поета і воїна

За Соборний моноліт. Ми всі пішли на Схід бо хто якщо не ми...

 

22 січня, в День Соборності, в центральній бібліотеці відбулась година пам'яті поета і воїна Максима Кривцова  (ДАЛІ).

Поет війни, справжній воїн і патріот, народився 22 січня 1990 року, 7 січня 2024 року, у віці 33 років загинув на фронті, захищаючи майбутнє України. Його поетична збірка  «Вірші з бійниці» увійшла до рейтингу кращих книг 2023 року.

Його вже не має в живих, але голос поета має звучати, його вірші мають читати і цитувати, перекладати і видавати – всупереч смерті, всупереч росіянам, які намагаються знищити не лише українську ідентичність, а й українську культуру.

В день Соборності  ми читали  його вірші в рамках години пам’яті «Ми всі пішли на Схід бо хто , якщо не ми.», або  « Ця бійниця широка. І вона — лише ваша.»

Світлана Дюгаєва розпочала презентацію «Бійниці» віршом «Якщо війна це пісня то пісня без слів…

Зі сльозами на очах слухали декламацію віршів від Людмили Бензар «Хто міг подумати шість років війни», Надії Балабан «Танці шманці гульки ми танцюємо за Україну", триптих від бібліотекарів відділу обслуговування  «Про улюбленого рудого кота», « ІІ вбили 5 березня" від Олени Зінченко, філософський вірш  «Ти мій Боже ти мій» від Ольги Волкунович. Долучилися до заходу з віршами  Марія Лунга  та Віолетта Зінченко. 

Цікавою була розповідь Інни Вербицькою про розпач доньки, яка дізналася про смерть свого вожатого (ментора)  дитячого табору «Строкаті єноти» у Прикарпатті.

Сьогодні, 22 січня,  ми були поруч з воїном і поетом: дихали сирістю й порохом; слухали як працює ворожа техніка на дванадцяту годину і дивилися скрізь його бійницю: як курява ковтає будинки, як рвуться сталеві нитки снарядів, як стираються вулиці, наче коректором, як пострибунчик сонця падає додолу, як вигинається трава після того, як по ній пройшла група піхотинців.

Мусимо побачити дерева і гори, сніги і ріки, любов. І дихати, бо це сьогодні  для багатьох наших захисників – розкіш. «І вже земля нам так гірчить тепер як оцет, і як скінчиться скотч бери намотуй сонце…

Давайте намотувати сонце на широкі шрами нашої країни, але разом!

Більше фото - на блозі бібліотеці

Переглядів: 120 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz