Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2013 » Вересень » 9 » Освячення Свято-Успенської церкви в селі Нестоїта
10:12 AM
Освячення Свято-Успенської церкви в селі Нестоїта
Духовне свято нестоїтчан

29 серпня 2013 року в рамках реалізації завдання Президента України щодо врятування об’єктів культурної та історичної спадщини в Котовському районі   в День села Нестоїта пройшло освячення відбудованої Свято-Успенської церкви, що стало святом великої духовної радості для православних християн нашого району.
На урочистості присвяченій освяченню церкви прибули представники районної державної адміністрації та районних закладів, депутати районної та сільської ради, гості з Молдови та побратими з Авангарду (Овідіопольський район), сільська громадськість і духовенство.
Чин освяти, Божественну Літургію і хресний хід навколо церкви очолив архієпископ Балтський і Ананьївський Алексій. Владиці співслужили духовенство Котовського району та інших благочинь.
Церква Успіння відома з 1748 року, в 1794 році - перетворена з уніатської на православну і існувала так до 1818 року, поки її не розібрали через ветхість. Нова кам’яна церква Успіння збудована в 1818 – 1833 роках, яка існувала до 50 - х років ХХ століття.
Будівництво сучасної церкви тривало біля 10 років
.
Настоятель храму отець Георгій та парафіяни  щиро вдячні всім небайдужим, які будували храм, жертвували на його будівництво і оздоблення, збирали кошти, щиросердечними молитвами до Господа і святих наближали цей величний день, усім, хто завітав на урочистості з нагоди освячення храму.

Детальніше про хід заходу читайте на сторінках блдогу ЦБС
Переглядів: 918 | Додав: Olga | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz