Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Грудень » 2 » Онлайн-марафон "Цікава книжка від бібліотекаря"
11:18 AM
Онлайн-марафон "Цікава книжка від бібліотекаря"

Осінній онлайн-марафон "Цікава книжка від бібліотекаря"

 

«Червона зона» заставила бібліотекарів Куяльницької громади активізувати свою діяльність з популяризації сучасної української та світової літератури та промоції читання серед дітей та молоді в онлайні. З 18 жовтня по 30 листопада на сторінці Публічної бібліотеки імені Євгена Чикаленка в Фейсбуці під хештегом #цікавакнижкавідбібліотекаря  проходив осінній онлайн-марафон "Цікава книжка від бібліотекаря", в ході якого фахівці бібліотечних закладів Куяльницької громади ділилися своїми враженнями від книжок сучасних українських та світових авторів, які їм найбільше сподобались і які вони рекомендують своїм користувачам.

В онлайн-марафоні взяли участь 16 бібліотекарів. Одинадцять бібліотечних працівників запропонували до уваги користувачів відеопрезентації книжок. П’ятеро бібліотекарів написали на сторінках Фейсбуку статті-рекомендації.

Найбільш рекомендованими книгами стали твори сучасної української письменниці Світлани Талан. Познайомитись з романом «Розколоте небо» запропонували читачам Валентина Христич (с. Станіславка) та Олена Швець (с. Новоселівка), про роман «Коли ти поруч» розповіла Олена Дегтяренко (с. Коси), роман «Мамин оберіг» порекомендувала Олена Цуркан (с. Малий Куяльник), а Наталія Стопчанська (с. Нестоїта) познайомила з романом «Повернутися дощем».

Книги сучасних українських письменників  рекомендували своїм користувачам Неоніла Яніцька (с. Чубівка), Олена Попова (центральна бібліотека), Наталія Іванкова (село Борщі). Це були чудові презентації психологічної драми Володимира Лиса «Століття Якова», містичних детективів Сергій Пономаренка «Тюремный лекарь» та «Вурдалак» та зворушливого есе Романа Горака про легендарну співачку України Квітку Цисик «Журавлі відлетіли».

Бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк та бібліограф центральної бібліотеки зупинилися на творах світових письменниць Марти Холл Келлі «Бузкові дівчата» та Сари Джіо «Фіалки в березні».

Не обійшли увагою і твори письменників нашого краю. Поетичні збірки членкині Національної спілки письменників України  Людмили Вовк «Букет розмаїття» та «Моя гордість – Україна, незламна держава» презентували підписникам бібліотечної сторінки Василиса Полуденна (с. Гидерим) та Катерина Гоцуленко (с. Качурівка).

Маленьким читачам та читачам-підліткам були запропоновані книжки Юлії Чернієнко «Хікі шукають любов» (Яна Вербіцька, с. Соболівка), Ірини Тетери «Самотні вітри» (Ганна Трояновська, ст. Борщі), Андрія Кокотюхи «Гімназист і Чорна Рука» (Ірина Дмитрієва, с. Малий Фонтан).

Найбільш активно і майстерно презентувала книжки для маленьких читачів бібліотекар центральної дитячої бібліотеки Марія Лунгу. З її розповіді діти дізналися про захоплюючі сюжети книжки Зірки Мензатюк «Ангел Золоте волосся», Володимира Рутківського «Сторожова застава», Крессиди Ковелл «Були собі Чаклуни».

Найбільше «лайків», тобто вподобань від підписників, зібрали презентації Наталії Іванкової, Олени Швець, Яни Вербіцької та Марії Лунги. За думкою компетентного журі, найкращими презентаціями книжок для дорослої аудиторії стали відеоролики завідувачки Станіславською бібліотекою Валентини Христич, бібліотекаря Косівської філії Олени Дегтяренко та бібліотекаря Борщівської філії Наталії Іванкової. Серед відеороликів для дітей впевнено перемогла бібліотекар центральної дитячої бібліотеки Марія Лунга.

Вітаємо переможців онлайн-марафону і сподіваємось, що відеоролики від наших бібліотекарів спонукали чимало дорослих і маленьких читачів завітати до бібліотеки і познайомитись з рекомендованими книжками поближче.

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 1292 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz