Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Вересень » 21 » Новоселівські майстрині
3:49 PM
Новоселівські майстрині

Руками створена краса

Наша  рідна земля, наш котовський край вабить око своїми золотими полями, зеленими гаями, шапкастими заростями верболозів на видолинках та ставках, пахучими луками, усіяними різнотрав’ям. Все це буйство природи надихає талановитих людей на відтворення  цього дивосвіту на картинах, вишивках,  різьбі по дереву, аплікаціях, тощо.





В краєзнавчому відділі Котовської ЦРБ продовжується виставка робіт визнаних майстринь  Котовщини. На цей раз відвідувачі можуть помилуватись чудовими вишивками Головчук  Ганни Дмитрівни та самобутніми картинами з соломки, соленого тіста, бісеру Яремчук Т.А. Обидві майстрині з мальовничого села Новоселівка.





Ганна Дмитрівна вишиває вже багато років поспіль. Цей дар у них сімейний: вишивала мати, старша сестричка і любов до красивого, втіленого на полотні, передали і їй. Церковна тематика, побутові картинки з життя, букети квітів, натюрморти, пейзажі – все під силу цій   чудовій , добрій, привітній майстрині. А які гарні весільні рушники  дарує вона молоді! І ось  з її роботами  можна познайомитись безпосередньо на її особистій виставці в краєзнавчому  відділі.







А роботи, представлені вчителькою Новоселівської ЗОШ Яремчук Т.А. зачаровують погляд своєю ніжністю (букети айстр та вишневого цвіту, виготовлені з соленого тіста), тендітністю та витонченістю (картини з соломки та  бісеру), тонким смаком та гармонією кольорів.






З прекрасними роботами цих майстринь вже мали змогу ознайомитися студенти-першокурсники Котовського медичного училища. Запрошуємо всіх бажаючих на зустріч з мистецтвом новоселівських майстринь, які так щедро діляться своїм талантом з людьми.


Надія Балабан, бібліотекар краєзнавчого відділу Котовської ЦРБ

Переглядів: 1179 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz