Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2023 » Січень » 17 » Новорічно-різдвяні свята
12:11 PM
Новорічно-різдвяні свята

Серпантин новорічно-різвяних свят

 

Ми українці маємо неоціненний скарб - народні традиції і свята, любов до яких передається з покоління в покоління. Найбагатші на обряди і традиції новорічно-різдвяні свята, під час яких колядками і щедрівками люди вітають один одного із народженням Сина Божого і уславлюють його.

Завдячуючи нашим захисникам, які сьогодні виборюють перемогу для нашої країни,  і цей непростий рік не обійшовся без яскравого каскаду новорічно-різдвяних заходів, проведених бібліотекарями та клубними працівниками Куяльницької громади.

Різдвяний вертеп творчого колективу Центру культури і дозвілля Куяльницької сільської ради під назвою «Добрий вечір тобі, пане господарю!»  зустрічали користувачі центральної бібліотеки. Веселі дійства, дзвінкі пісні, запальні побажання, харизматичні персонажі: "коза", "дід", "циган" та «циганка», «янгол», Маланка та музики  на цілий рік «зарядили» присутніх добрим настроєм та позитивом.  

Веселими колядками та щедрівками вітали працівники культури мешканців села Мардарівка під час святкового дійства, одну з головних ролей в якому виконувала сільський бібліотекар.

Молодих жителів села Коси зібрав за святковим столом  народознавчий вечір «Щедрий вечір йде до хати», проведений спільно сільським бібліотекарем і директором Будинку культури.

Яскраве, цікаве свято щедрівки провели для мешканців сільської громади працівники культури села Малий Фонтан. Після заходу чимало юних читачів завітали до бібліотеки, познайомились з тематичною виставкою «Ісус народися, світ звеселився» та взяли книжечки додому.

Весело лунали щедрівки в Бочманівській сільській бібліотеці.

Літературно-музичний колаж «Від Різдва до Маланки звучать щедрівки і колядки" відбувся в бібліотеці села Вишневе.

Різдвяний експромт "Колядує Україна - колядуємо ми всі" для своїх користувачів підготувала бібліотекар села Ставки.

На народознавчу годину "Зима прийшла з дарами, з добрими святами" запросила читачів бібліотека села Новоселівка, під час якої присутні здійснили мандрівку в минуле століття, коли до Різдва світлиці прикрашали рушниками й дідухами, познайомились з книжковою виставкою- вітанням "Сяйво зимових свят", стали учасниками гри-вікторини "Зимові свята".

Бібліотека селища Борщі підготувала презентацію виставки-інсталяції "Сяйво Віфлеємської зірки", центральне місце на якій по-праву займає видання відомого письменника та етнографіста В. Скуратівського «Дідух: Свята українського народу» - найбільш повне зібрання календарних свят українського народу.

Не залишилась поза увагою читачів і тематична книжкова виставка "Зима прийшла - свята привела" в бібліотеці села Гидерим.

Ще раз вітаємо користувачів наших бібліотек зі святами і бажаємо, щоб у ці святкові дні кожен з них відшукав провідну зірку, що осяє їй правильний шлях і приведе до мети та спасіння, а нашу країну - до перемоги!

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 262 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz