Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2022 » Січень » 14 » Новорічно-різдвяні свята
3:39 PM
Новорічно-різдвяні свята

Дивосвіт різдвяних свят

 

Кожен новий рік розпочинається в закладах культури Куяльницької громади яскравим каскадом новорічно-різдвяних свят. Щедрий вечір, Свято Василя та Маланки, Водохреща стали улюбленими святами для дітей та молоді, які разом з бібліотекарями та клубними працівниками приймають участь у різноманітних заходах зі старовинними обрядами та дійствами, колядуючи та щедруючи по селу.

Справжнє свято колективу та користувачам центральної бібліотеки подарував талановитий та веселий колектив Куяльницького центру культури та дозвілля. Веселі дійства, дзвінкі пісні, запальні побажання, харизматичні персонажі: "коза", "дід", "циган" та «циганка», «янгол», Маланка та музики  створили в бібліотеці цілий "живий вертеп", заражаючи присутніх добрим настроєм та позитивом.  

"Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров'я!" - звучали в бібліотечній залі протягом усього святкового дійства. Особливі враження залишила у всіх присутніх  ніжна, неповторна мелодія «Щедрика», майстерно виконана нашими чудовими вокалістами.

6 січня, напередодні Різдва, бібліотека села Малий Фонтан запросила дітей та молодь на народознавчу годину «В дім колядники прийдуть і добробут принесуть». Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва познайомила читачів з книжковою виставкою «Дивосвіт різдвяних свят» та розповіла про старовинні українські звичаї та обряди, чудові традиції святкування Різдва та Святого вечора, цієї чарівної казки, цього голосу предків, що знову й знову оживає і відроджується в наших душах.

13 січня в Косах на свято щедрування "Щедрівка і коляда в нашу хату загляда"  зібралися жінки та дівчата. Разом із працівниками культури ходили від хати до хати, мелодійними українськими щедрівками віншували господарів селища, зичили здоров'я і достатку, миру і злагоди, добробуту та процвітання. Лунали радісні щедрівки з побажаннями, щоб наступний рік був по-справжньому щедрий на все добре. Господарі дякували щедрувальників за щедрі побажання й нагороджували солодощами.

В справжню атмосферу різдвяного дива занурила мешканців Качурівки різдвяна феєрія "Дивосвіт різдвяних свят", яку провели бібліотекар Катерина Гоцуленко та завклубом О. Поштар. Працівники культури вітали своїх односельців з благою вістю, святом народження і відродження, яке зобов'язує нас відкривати душі і пройнятися духом любові до у сього сущого на землі.

Бажали, щоб у ці святкові дні кожна людина відшукала провідну зірку, що осяє їй правильний шлях і приведе до мети та спасіння.

Більше фото - на сторінках блогу бібліотеки

Переглядів: 2182 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz