Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Січень » 11 » Новорічно-різдвяні свята
5:03 PM
Новорічно-різдвяні свята

Справжнє Різдво потрібно відчути

 

Давні різдвяні традиції українців широко відроджуються сьогодні. В цьому сприяє і велика популяризаторська робота бібліотек. Тематичні книжкові виставки, народознавчі години, посиденьки, вечорниці, презентації етнографічної літератури – це чудова можливість познайомитися з народними традиціями зимових свят: Різдва Христового, Свята Меланки, Водохреща, Стрітення тощо.

До введення суворого карантину бібліотекарі Куяльницької громади встигли, хоч і у невеличких формах, провести ряд народознавчих заходів.

 

Так, в бібліотеці села Олексіївка  за святковим столом напередодні Різдва бібліотекар Світлана Улинич організувала зустріч «Той незабутній Свят-вечірній спогад», під час якої розповіла присутнім про традиції святкування різдвяних свят, про прикмети на 6 січня і  чого не варто робити на Святий вечір, познайомила з колядками, щедрівками та засівалками сучасних поетів та письменників.  Цікавим для гостей став і майстер-клас з виготовлення різдвяного вінка. Наприкінці заходу гості ознайомилися з матеріалами книжкової виставки «Новорічний дивограй» та  переписали привітання,  які їм найбільше сподобалися.

Молодших користувачів бібліотеки села Гидерим порадувала завідувачка бібліотекою Василиса Полуденна, розгорнувши в бібліотеці яскраву, по-справжньому святкову книжкову виставку «Різдвяна книжкова заметіль».

Завідувачка бібліотекою села Нестоїта Наталія Стопчанська стала однією з активних учасників різдвяного святкового дійства, яке подарували мешканцям села працівники культури.

На різдвяне колядування організувала своїх користувачів і Антоніна Буряк, бібліотекар села Мала Кіндратівка з різдвяним вертепом, зіркою та ласощами.

Із Зіркою та веселими колядками до осель відвідала односельців і бібліотекар села Борщі Наталія Іванкова, побажавши господарям щастя, здоров'я та усіляких гараздів у новому році.

Кажуть, що справжнє свято Різдво не достатньо побачити. Його потрібно відчути. Воно завжди особливе та незвичайне. Це час, коли все навкруги наповнює атмосфера духовності, традицій, святкових заходів та емоцій, які неодмінно залишаються у серці кожного.

БІльше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1254 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz